Bez simbola!

ŠAMPIONKA SA "KOSOVA" NE MOŽE NA SVETSKO PRVENSTVO: Htela da napadne zlato, pa dobila ZABRANU svetske sile!

Autor Dušan Ninković

Iako važi za jednu od najboljih na svetu, Donjeta Sadiku neće učestvovati na Svetskog prvenstvu.

Izvor: Instagram/donjetasadikuofficial/printscreen

Jedna od najboljih bokserki sveta, predstavnica "Kosova" Donjeta Sadiku (23) neće moći da se nadmeće za medalju na Svetskom prvenstvu koje se održava u Indiji. Ona je takvu odluku donela jer Indijci, koji "Kosovo" ne priznaju kao državu, nisu dozvolili isticanje simbola južne srpske pokrajine!

Sadiku je pre ovo takmičenje imala velikih problema jer "Kosovo" prvo nije moglo da dobije vize neophodne za ulazak u Indiju, a zatim su organizatori takmičenja u Nju Delhiju saopštili da na takmičenju neće biti tolerisano isticanje zastave, himne i drugih simbola samoproglašene države. Zbog toga se Donjeta, inače aktuelna vlasnica svetske bronze, neće ni takmičiti.

"Organizator šampionata saopštio je da učešće naše bokserke može da se ostvari samo pod dva uslova: zastava Kosova i himna neće biti korišćeni ni na jednoj svečanosti tokom Svetskog prvenstva, a učesnici sa Kosova neće smeti da nose svoju zastavu, čak i na svojoj odeći u štampanom obliku“, saopštili su iz Olimpijskog komiteta "Kosova". Pogledajte kako izgleda Donjeta Sadiku:

Donjeta je tokom 2022. godine učestvovala na najvećim takmičenjima u svom sportu - na Evropskom prvenstvu u Budvi osvojila je bronzu, a i u Istanbulu na Svetskom prvenstvu okitila se istom medaljom. Pored toga u karijeri ima i veoma važnu srebrnu medalju sa Svetskog prvenstva za juniore koje je 2015. godine održano u Tajpeju.

Tagovi