Ostali sportovi

SPEKTAKL! AUSTRIJANAC LETEO 240 METARA: Nebeski skok zadivio sve, a sudije ŠOKIRALE - daleko je od prvog mesta! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Kako ovo nije bilo dovoljno za prvo mesto? Pogledajte samo ovaj skok!

Izvor: YouTube/screenshot/-K120-Ski Jumping TV

Bližimo se samoj završnici sezone u ski skokovima, Halvor Egner Granerud je sve bliži tituli u generalnom plasmanu, a u ovom delu sezone ređaju se spektakularni skokovi. S obzirom da je ovaj vikend rezervisan za jednu od najvećih skakaonica sveta, za Vikersund, sada smo videli skok od 239.5 metara koji je zadivio sve. Ali nije doneo prvo mesto!

Mihael Hajbok je skočio 239,5 metara, iznad veličine skakaonice koja je 238 metara, ali je ipak Austrijanac završio na drugom mestu. Prvi je bio njegov sunarodni Štefan Kraft koji je skočio pola metra manje, ali je imao mnogo više bodova. Kraft je stigao do 216 bodova, dok je Hajbok bio drugi sa tek 201 bodom, dok je treće mesto u kvalifikacijama zauzeo provoplasirani u generalnom plasmanu Granerud sa skokom od 238 metara, koji je izjednačio veličinu skakaonice.

Glavni program nas očekuje od 16:30 u subotu kada će se skakati za bodove, ali deluje da će teško taj program nadmašiti ovaj skok Mihaela Hajboka:

Narednog vikenda nakon Vikersunda sledi selidba u Finsku gde će skakači juriti bodove na srednjoj skakaonici u Lahtiju, a onda je od 31. marta do 2. aprila zakazan program na Planici gde se tradicionalno završava takmičenje u Svetskom kupu.

Za sada je Granerud ubedljivo prvi u Svetskom kupu sa 1.878 bodova i samo čeka kraj sezone. Matematički još samo David Kubacki sa 1.560 poena ima šansu da ga stigne, ali s obzirom na ogroman zaostatak to je sve u domenu teorije. Štefan Kraf sa 1.370 bodova i Anže Lanišek sa 1.369 se bore za treće mesto, a zatim idu Pjotr Žila Rjoju Kobajaši, Andreas Velinger, Manuel Fetner, Danijel Čovenig i Karl Gajer. Pogedajte još jednom spektakularan Hajbokov skok:

Mihael Hajbok skok 240 metara
Izvor: Youtube/K120 Ski Jumping TV

Tagovi