NEVEROVATNO!

KLINKA OD 19 GODINA POSTAVILA SVETSKI REKORD! Letela 222 metra, ski-skok od koga se LEDI KRV - pogledajte! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte neverovatan skok devojke iz Kanade Aleksandrije Lutit.

Izvor: YouTube/Barti/Screenshot

Ako do sada niste čuli za Aleksandriju Lutit, pravo je vreme! Jedna od najtalentovanijih skijašica sveta postavila je novi svetski rekord u ski-skokovima za žene. Aleksandrija Lutit je rođena 2004. godine i ima samo 19 godina, međutim uprkos tome što je i dalje "dete" to ne znači da ne može da ispiše istoriju u ovom zimskom sportu. Aleksandrija je na letaonici u norveškom Vikersundu doskočila na 222 metra (!!!) i time "debelo" popravila prethodni rekord.

Neverovatan skok videli smo u trećoj seriji kada je Kanađanka sve posetioce takmičenja u ski-skokovima ostavila bez teksta, dok smo pre toga videli kako Ema Klinec iz Slovenije leti 203 metra. Interesantno, Slovenka je nakon toga skočila 221 metar, što je drugi najbolji skok u istoriji. Pogledajte kako je izgledao neverovatni skok:

Aleksandrija Lutit
Izvor: YouTube/Barti/

Interesantno, kao da je Kanađanka inspirisala i ostale koleginice pošto su Maren Lundbi iz Norveške i Japanka Juki Ito takođe imale neverovatne skokove. Lundbi je na kraju doskočila na 212,5 metara, a Ito na 200... Pre toga nismo ni videli da žene skoče preko 200 metara pošto ovaj sport nije naročito zastupljen među damama.

Videli smo fantastičan skok i u završnici sezone u ski-skokovima u muškoj konkurenciji gde je Halvor Egner Granerud u Vikersundu doskočio na skoro 240 metara, preletevši celu skakaonicu.