Bravo!

PAO SVETSKI REKORD - SLOVENKA ISPISALA ISTORIJU: Letela bolje nego većina muškaraca, ovo će se dugo pamtiti! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Nije dugo stajao ovaj svetski rekord, nakon što ga je Lutit postavila, Ema Klinec ga je oborila samo za dan!

Izvor: Youtube/ Video zabava SLO

Istorija se piše u norveškom Vikersundu! Nakon što je u kvalifikacijama za ovo takmičenje mlada 19-godišnja Kanađanka Aleksandrija Lutit doskočila do 222 metra i ozbiljno popravila ženski rekord u ski skokovima, sada je Slovenka Ema Klinec oborila taj rekord!

Nije ni ceo dan stajao u knjizi rekorda rezultat mlade Aleksandrije jer je Slovenka sada u zvaničnom takmičenju uspela da doleti do neverovatnih 226 metara i dobila je ovacije mnogobrojne publike u norveškom gradu. Ova 24-godišnja Slovenka je tako uzela prvo mesto ispred Silje Opset iz Norveške, Japanke Juki Ito, Nemice Katarine Alhaus i upravo mlade Kanađanke Aleksandrije Kotit koja je zauzela peto mesto iako je u drugoj seriji skočila čak 225 metara. Tako je zapravo i ona popravila rekord od juče, ali s obzirom da je skok Eme Klinec od 226 metara došao u prvoj seriji, ovo za sada ostaje drugi najduži skok u istoriji ženskih ski skokova. 

Do kraja takmičenja u Svetskom kupu ski skokova za dame ostao je samo Lahti 24. marta, a sve je već rešeno. Prvo mesto u generalnom plasmanu drži Eva Pikening, druga je Katerina Althaus, a na trećem mestu je Eva Klinec. Pogledajte njen skok:

U Vikersundu su skakali i muškarci, a Halvor Egner Granerud je sa još jednom pobedom i skokom na veličinu skakaonice od 240 metara uspeo da dopiše novih 100 bodova na svoj konto i da dođe na korak od osvajanja Svetskog kupa. Na poslednja četiri takmičenja mu je dovoljno da osvoji 15 bodova što će verovatno uraditi već u popodnevnim časovima drugog dana takmičenja u Vikersundu. Pogledajte opet ovaj skok Eme Klinec koji je ušao u istoriju: 

Ema Klinec skok od 226 metara
Izvor: Youtube/Video zabava Slo