Strašno

"NJEGOV PRST JE IŠAO GDE NE SME, TAD SAM SVE NAPUSTILA!" Strašna ispovest šampionke, otkrila je sve o zlostavljanju!

Autor Nikola Lalović

Kara Gušer, dugo vremena najbolja američka dugoprugašica otkrila je detalje zlostavljanja koje je preživela tokom karijere. STRAŠNA ISPOVEST ŠAMPIONKE, OTKRILA JE SVE O ZLOSTAVLJANJU: Njegov prst je išao gde ne sme, tad sam sve napustila!

Izvor: Profimedia

Nekadašnja američka atletičarkaKara Gušer osvajačica dva svetka i olimpijska srebra na 10.000 metara objavila je autobiografiju pod naslovom "Najveća trka" i u njoj je otkrila jezive detalje zlostavljanja koje je doživela od strane trenera Alberta Salazara. Njega je još pre nekoliko godina optužila za seksualno zlostavljanje. a sada je prepričala celu priču. Bilo je tu fizičkih i psihičkih zlostavljanja, ali i teranja uspešne atletičarke da uzima lekove i suplemente koji su joj štetili.

Program u kome je ona trenirala bio je sponzorisan od stane "Najka", a Alberto Salazar je bio izuzetno moćna figura u svetu atletike i njenu priču nije imao ko da sasluša. 

"Alberto je bio tako moćan i niko drugi ništa nije dovodio u pitanje. A Najk je najveća marka sportske opreme na svetu, poveravali smo Albertu svoje živote i svoje karijere", rekla je ona, a onda otkrila da se zlostavljanje događalo tokom "masaža" koje je Salazar radio: "Mislila sam da nema šanse da me tako dira, da je samo loš maser, ali stvarno sam bila paralizovana ne znajući šta da kažem ni kako da prihvatim to što mi se događa.  Poslednji put kad sam osetila da njegov prst ide tamo gde ne bi trebao da ide, osećala sam se tako nelagodno da sam napustila Projekat Oregon i nikada nisam govorila o tome. Nisam ovo napisala da dignem u vazduh industriju i osramotim puno ljudi. Osećam da bi moglo biti bolje za sedeću generaciju", zaključila je bivša atletičarka.

Kara Gušer je inače rođena kao Kara Grgaš, a njen otac je Hrvat koji je emigrirao u Ameriku. Kao jako mlada preživela je porodičnu tragediju kada je njenog oca nepoznati napadač usmrtio na putu na posao 1982. godine kada je imala tek četiri godine.

"Rođena sam u Kvinsu u Njujorku kao Kara Kalean Grgaš, otac mi je bio imigrant iz Hrvatske. On je preminuo na putu za posao 1. jula 1982. godine", isprilčala je ona.