Ostali sportovi

ŠOK - BARSA TERA KLJUČNOG IGRAČA USRED SEZONE: Više je na sobnom biciklu nego na terenu, ne treba nam!

Autor Nikola Lalović

Prava bura se desila u Barseloni, Luka Cindrić koji je sa klubom osvojio dve Lige šampiona sada je dobio poruku da se na njega više ne računa!

Izvor: Profimedia

Barseloni je prekipelo! Iako je definitivno i dalje jedan od najboljih srednjih bekova sveta Luka Cindrić je prečesto povređen i katalonski klub je rešio da raskine ugovor sa njim na kraju sezone. Dobro obavešteni "Sport" je preneo tu vest i naveo da je Cindrić već krenuo da traži novi klub. 

Sportski direktor Barselone, a nekada čuveni španski rukometaš David Barufet je izjavio da je "Cindrić više na sobnom biciklu nego na terenu" i da zato višestruki prvak Evrope više ne računa na njega. Barselona je na toj poziciji već našla zamene u vidu Pola Valere iz Granoljersa i Slovenca Domena Markuca. Uz to Slovenac Blaž Janc, pa i Francuzi Melvin Ričardson i Dika Mem se dobro snalaze na ovoj poziciji. 

Cindrić je u Barselonu stigao kao ogromno pojačanje 2019. godine iz Vive Kjelcea, a tada je potpisao ugovor do 2023. godine. Od tada ga je produžio i sada ima saradnju do 2025. godine, ali jasno je da već sada u toku ove sezone neće biti više deo tima iz "Blaugrane". 

Sa Barselonom je do sada osvojio dve Lige šampiona, tri titule u prvenstvu, tri Kupa kralja i tri Liga kupa, Osvojio je i Ligu šampiona sa Vardarom, a sa Hrvatskom ima srebro i bronzu sa Evropskih prvenstvava.