Ostali sportovi

DEJAN SAVIĆ U UPRAVI CRVENE ZVEZDE: Nema svađanja, već svi pod jednu kapu - ovaj sport MORA da bude popularniji!

Autor Mladen Šolak

Legenda srpskog vaterpola na novom zadatku - u upravi Ženskog vaterpolo kluba Crvena zvezda

Izvor: MN Press

Ženski vaterpolo klub Crvena zvezda proslavio je u četvrtak 10. rođendan i u prostorijama Sportskog društva u Ljutice Bogdana predstavio i novog člana upravnog odbora - Dejana Savića.

Najuspešniji selektor u istoriji srpskog vaterpola govorio je o značaju popularizacije ženskog vaterpola pred finalni turnir Dunav lige, čiji će Zvezda biti domaćin od 13. do 15. aprila.

"Planovi i ciljevi su stvari koje definišu svaku veliku organizaciju, odnosno klub. Velike ideje neće biti velike ideje ako se ne sprovedu u delo. Popularizacija ženskog vaterpola mora da postoji i mora da mu se da mnogo veća pažnja nego što je ima danas. U svetskom vaterpolu je ženski vaterpolo taj koji vuče muški sa sobom, dok je kod nas u zapećku i zaslužuje mnogo više, iako mi imamo vrhunske rezultate u muškom vaterpolu. Ono na čemu treba da radimo je popularizacija ovog sporta, da priključimo mnogo više devojčica kao baznu osnovu za pravljenje igračica i rezultata. Moramo da budemo okrenuti konkurenciji, nikako da se svađamo, već da se skupimo svi pod jednu kapu i da popularizujemo ovaj sport. Verujem da se svi slažemo da možemo da imamo uzor među košarkašicama, a posebno odbojkašicama. Ništa ne može preko noći, nego jednostavno da budemo strpljivi i da sačekamo svoje vreme", rekao je Savić, a preneo portal "Vaterpolo vesti".

Dejan Savić je ove sezone podneo ostavku na mesto selektora posle zlatnih 10 godina, a napustio je i klupu vaterpolista Crvene zvezde. Predsednica ŽVK Crvena zvezda i trener kluba Dragana Ivković govorila je o urađenom u 10 godina. "Za ovih deset godina uradili smo puno, ali je ostalo još mnogo toga. Naš najveći cilj je veća masovnost, veći broj članova u budućnosti i kroz nekoliko godina se nadamo učešću u nekom evropskom klupskom takmičenju. Ovom prilikom bih želela da najavim i finalni turnir Dunav lige, koji igramo od 13. do 15. aprila u Beogradu, na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“. Takođe želim da se zahvalim upravi Sportskog centra i gradu na podršci da organizujemo ovaj turnir", rekla je ona.