TO JE TO

SPEKTAKL U BEOGRADU, ČETIRI TIMA I JEDAN PEHAR! Dve srpske ekipe i internacionalne sudije - dobijamo ŠAMPIONA regiona!

Autor Nemanja Stanojčić

Završnic turnir vaterpolo regionalne lige održava se u Beogradu.

Izvor: MN Press

Fajnal-for regionalne Premijer lige predstojećeg vikenda održava se na bazenu Sportskog centra "11. april". U prvom polufinalu koje je na programu u subotu od 18 časova sastaju se kragujevački Radnički i Jadran iz Splita, dok u drugom polufinalnom meču od 20 časova snage odmeravaju branilac titule Novi Beograd i dubrovački Jug.

Finale je zakazano za nedelju sa početkom u 18 časova, a borbe za titulu najbolje ekipe u regionu obećavaju kvalitetne utakmice i vrhunski vaterpolo spektakl s obzirom na to da su plasman na završni turnir izborile četiri ekipe koje su ovogodišnje učesnice Lige šampiona. "Što se tiče organizacije, potpuno spremni dočekujemo ovaj turnir. Ovaj klub ima bogatu tradiciju u domaćinstvu velikih takmičenja i trudimo se da podižemo standarde svaki put, siguran sam da će tako biti i sada. Okupiće se odlične ekipe, kvalitetni igrači u vrhunskom ambijentu. Svi preduslovi za vrhunski spektakl su tu", kaže Slobodan Soro, direktor Novog Beograda.

Zanimljivo je da su čelnici regionalnog takmičenja odličili da na završnom turniru angažuju i internacionalne sudije kako bi i deljenje pravde bilo na najvišem nivou, pa će uz crnogorske arbitre Matijaševića i Ivanovskog, utakmice suditi Slovenac Boris Margeta i Adrian Aleksandresku iz Rumunije. "Mislim da smo zasluženo osvojili prvo mesto u ligaškom delu, jer smo i najviše pokazali u dosadašnjem delu sezone. Ove nedelje zabeležili smo veoma važnu pobedu u Ligi šampiona i svi nas vide kao glavnog favorita. Mi od te uloge ne bežimo, ali smo svesni da nas očekuje izuzetno naporno i zahtevno takmičenje i da samo ako budemo na visini zadatka možemo da se nadamo dobrom rezultatu.

Osvrnuo se i na rivala u polufinalu. "Sa dubrovačkim Jugom smo već dva puta ove sezone odmeravali snage. U prvom meču u Ligi šampiona smo igrali nerešeno iako smo imali četiri gola prednosti, a u regionalnoj ligi slavili smo i to na njihovom bazenu. Ipak, ovo sada će biti jedna potpuno nova priča i svi ti prethodni dueli treba da se zaborave i da se narednom meču priđe maksimalno motivisano i uz najveću moguću koncetraciju, jer Jug ima izuzetno kvalitetnu ekipu", zaključio je Soro i dodao da su u toku i pripreme za organizaciju finalnog turnira Lige šampiona koji počinje 31. maja.