Drži se!

OTIŠAO DA POTPIŠE UGOVOR, UMESTO MILIONA SAZNAO DA IMA OPAKU BOLEST: Moram da prekinem sa fudbalom, borim sa se rakom!

Autor Nikola Lalović

Imao je Foster Moro sezonu karijere iza sebe, ali je onda otkrio da ga je napala najpodmuklija bolest!

Izvor: Profimedia

Dugogodišnji NFL igrač Foster Moro je na tviteru otkrio da mu je otkriven Hodžkinov sindrom, bolest koja je zapravo jedna retka vrsta leukemije. Ovaj tajt end je bio na lekarskim pregledima pred potpis ugovora sa Nju Orelans Sejntsima i tada je srećom otkrivena bolest.

"Kroz čudesan proces to što sam tražio novi klub mi je promenilo život. Tokom rutinskog pregleda u Sejntsima saznao sam da imam Hodžkinovu limfomu i da moram da se odvojim od fudbala za neko vreme kako bih se borio sa novim rivalom: rakom! Zahvalan sam na podršci i ljudima koji su stali uz mene. Nije bilo nijednog koraka koji sam napravio, a da mi stotine ljudi nije osvetlilo put i ponudilo mi savet", napisao je 25-godišnji sportista. 

Moro je nakon što je završio LSU biran u četvrtoj rundi NFL drafta 2019. godine, a u prve četiri sezone karijere igrao je za Rejderse, prvo u Ouklendu, a onda i u Las Vegasu. Prošle sezone je uhvatio 33 pasa za ukupno 420 jardi, a uz to je postigao i dva tačdauna. To mu je bila najbolja sezona u karijeri u kojoj ima 91 hvatanje za 1.107 jardi i 12 tačdauna. 

Tagovi

nfl