BRAVO!

VELIKI USPEH SRPSKOG RUKOMETA! Vojvodina je u POLUFINALU evropskog takmičenja, nekad ga osvajao Jugović!

Autor Milutin Vujičić

Sanjaju u Novom Sadu evropski pehar, a sada nije tako daleko.

Izvor: MN Press

Srpski rukomet je polako počeo da se diže i naša "A" reprezentacija je već neko vreme u usponu od dolaska Tonija Đerone, a čini se da se sve prenosi i na klupski nivo. Tako su rukometaši Vojvodine napravili sjajan uspeh pošto su se plasirali u polufinale EHF Kupa, trećeg najkvalitetnijeg međunarodnog klupskog takmičenja posle Lige šampiona i Evropske lige. Što nikako nije za potcenjivanje...

Vojvodina je na gostovanju u revanšu savladala slovenačko Gorenje iz Velenja 30:26, tako da su u oba susreta slavili i prošli dalje sa "pet golova" viška, pa sada već polako mogu da maštaju o evropskom trofeju.

Nije daleko, ali u polufinalu sledi duel sa najverovatnije švedskim Alingsasom, pošto su u prvom meču stekli više nego dovoljnih šest golova prednosti u odnosu na Duklju iz Praga, dok su sa druge strane hrvatski Sesvete i norveški Nerbo (prvi meč 20:26), odnosno češka Karvina i norveški Runar (prvi meč 31:34). Dakle, sve ozbiljni protivnici, posebno Nerbo koji je aktuelni branilac trofeja u ovom takmičenju.

Podsetimo, trofej u ovom takmičenju osvojio je Jugović iz Kaća sada već davne 2001. godine, kada se takmičenje zvalo EHF Čelendž kup. Osim njih, Metaloplastika je igrala finale 2014. godine.