Počivaj u miru

ŠAMPION EVROPE POGINUO NA RATIŠTU U UKRAJINI: Iz bokserskog ringa otišao na prvu liniju, preminuo posle teških borbi!

Autor Nikola Lalović

Ukrajinski bokser Maksim Galinčev poginuo je u borbama oko Luganska.

Izvor: Twitter/Gerashchenko_en

Tragične vesti dolaze sa ratišta u Ukrajini gde je poginuo Maksim Galinčev, nekadašnji evropski šampion u boksu. Ovaj 22-godišnjak je prema pisanju zapadnih medija dva puta bio ranjen na ratištu pre nego što je poginuo u borbama oko Luganska. Navodno je preminuo 10. marta u teškim borbama,u ukrajisnog 25. Sičeslav vazduhoplovnoj brigadi.

Galinšev je osvojio zlata za Ukrajinu 2017. i 2018. godine na Evropskom šampionatu za mlade. a bio je takmičar i na Letnoj omladinskoj olimpijadi 2018. godine. Anton Grašenko iz Ministartstva spoljnih poslova Ukrajine je potvrdio vesti o smrti Galinčeva. 

"Večna slava našem heroju", napisao je Gerašenko, a povodom smrti mladog boksera oglasili su se i iz Bokserskog saveza Velike Britanije: "Svi u Bokserskog savezu Velike Britanije su tužni povodom vesti o smrti ukrajinskog 22-godišnjeg evropskog šampiona Maksima Galinčeva", stoji u saopštenju. 

Maksim Galinčev nije jedini ukrajinski sportista koji se borio na ratištu, a najveće legende ukrajinskog boksa braća Vladimir i Vitalij Kličko se redovno javljaju sa ratišta.