Ostali sportovi

BOMBA - PRAVI SE DRIM TIM U GRADU OD 200.000 LJUDI: Dele milione, dovode najveću zvezdu i hoće da osvoje Ligu šampiona!

Autor Nikola Lalović

Grad od 200.000 ljudi na severu Evrope će naredne sezone gledati vrhunski rukomet, možda i u Ligi šampiona.

Izvor: Profimedia

Skandinavci se vraćaju u velikom stilu! Rešili su da ponovo budu konkurentni u rukometnojLigi šampiona, a posle Elveruma, Olborga i Goga sada Kolštad iz Trondhajma želi u elitu i to sa pravim rukometnim drim timom! Nakon zimskih sportova rukomet je najpopularniji sport u ovoj zemlji i našao se novac za ulaganje, a sada je plan da se uspesima na reprezentativnom planu dodaju i oni na klupskom. 

Elverum sa Urošem Borzašem u ekipi je ove sezone igrao Ligu šampiona, ali je Kolštad prvi na tabeli domaće lige.Letos su doveli golmana Tobjorna Bergeruda, čuvara mreže reprezentacije, kao i Eka Agu i Magnusa Gileruda na crti, a u Skandinaviju su vratili i Islanđane Sigvaldija Gudjonsona i Janusa Dadija Smarasona, a iduće sezone stiže sam krem norveškog rukometa!

Sjajni Sander Sagosen se vraća da bude organizator igre, a Goran Johaneson i Magnus Abelvik idu takođe sa njim i videćemo da li će EHF reagovati i pozvati Kolštad da zameni Elverum u Ligi šampiona. Ove sezone Elverum kao norveški predstavnik nije bio konkurentan i na 14 mečeva grupne faze imao je samo jednu pobedu i jedan remu. 

Kada Kolštad dovede najboljeg igrača Norveške i jednog od najboljih bekova na svetu Sagosena i ukoliko nakon toga osvoje titulu verovatno će ići u Ligu šampiona naredne sezone. Ekipa koju sa klupe vodi legendarni Kristijan Berge koji je sa nacionalnim timom osvojio svetska srebra 2017. i 2019. godine itekako ima sa čim da radi. 

Nakon što je budžet Kolštada godinama bio ispod 1.000.000 evra naredne sezone će ova ekipa na raspolaganju imai preko 7.000.000 evra, što je budžet u rangu najvećih timova Evrope. Nije to još jednako novca kao Barselona, Kil, Vesprem ili Pik Seged, ali se očekuje da u narednom periodu izdvajanja budu još veća. 

"Svi pričaju da kupujemo igrače, a mi smo za dve sezone doveli samo osam rukometaša. Jasno je da sad imamo drugačiji put nego ranije. Imamo konkurentne plate. Prelasci igrača iz Nemačke su bili na visokom nivou'', rekao je predsednik kluba Jostein Sivertsen.