Skandal

"JADNO DA JADNIJE NE MOŽE!" SKANDAL NA VEČITOM DERBIJU: Bolje da ne kažem šta sam mu rekao, može svašta da se desi!

Autor Nikola Lalović

Na odbojšakom večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana sukobili su se treneri dva tima Bojan Janić i Nikola Matijašević.

Izvor: MN Press

Nakon što je u poslednjem kolu prvenstva Crvena zvezda savladala Partizan 3:2 u setovima na svom terenu, na startu plejofa su crveno-beli bili bolji od crno-belih na gostovanju sa maksimalnih 3:0 (25:22, 25:19, 25:18). Posle utakmice trener Partizana Bojan Janić ćestitao je ekipi rivala, ali se osvrnuo i na incident koji je bacio senku na "večiti derbi". Sukobili su se nekadašnji reprezentativac Srbije Janić i iskusni strateg Zvezde Nikola Matijašević, a Janić je na početku svog obraćanja prvo istakao da nakon trećeg poraza od Zvezde u ovoj sezoni vidi vrlo jasan psihološki problem kod svojih igrača. 

"Pre svega čestitke Zvezdi i njenim momcimana fenomenalnoj partiji. Mislim da pružaju najbolje partije u toku cele sezone, pogotovo danas. Što se tiče mojih momaka treći poraz od Zvezde ove sezone, a ovo je najbitnija utakmica do sada jer je plejof i to kod kuće. Mi definitivno imamo neki problem prihoiloški koji ćemo probati da rešimo jer inače ova potencijalno fenomenalna sezona za nas će biti gotova. Mi smo već uradili nešto lepo, ali siguran sam da nijedan igrač, trener niti član uprave neće biti zadovoljan sa dva trofeja ako na ovaj način izgubimo plejof", rekao je Janić za Odbojkaški savez Srbije. 

Potom je pričao o sukobu sa Matijaševićem i jasno istakao da mu nije žao što je ušao u verbalni sukob sa trenerom protivničkog tima. 

"Što se tiče incidenta nimalo mi nije žao, žao mi je što nisam reagovao ranije. Neću ga nazvati kolegom, a samo jer je stariji čovek neću pominjati to sve što sam mu sve izgovorio. NIsam jedini. Mislim da je to što čovek radi nešto najodvratnije što sam video u svojoj karijeri koja traje 30 godina. računajući mlađe kategoorije. Nikad nisam video trenera koji toliko provocira protivničke igrače", rekao je Janić. 

On je naveo da ne krivi sudije što nisu reagovale, a naglasio je da se nada da igrači njegovog tima na revanšu koji se igra u subotu od 19:30 na Banjici neće podleći pritisku.

"Sudije ne mogu tu ništa jer on to radi na jako perfidan način. Ne znam više šta da kažem, baš onako užas. Užas. Nadam se da momci neće pasti pod taj uticaj, inače moćže biti svašta. Baš je jadno da jadnije ne može biti to što taj čovek radi", rekao je uznemireni Janić. 

U ostalim mečevima plejofa smo takođe videli maksimalne rezultate pa je tako Vojvodina savladala Gornji Milanovac sa 3:0, Radnički je dobio Mladi Radnik istim rezultatom, dok je Ribnica na svom terenu poražena maksimalno od Spartaka iz Subotice.