Izdrži!

"OVO JE STRAŠNO, ON ČUJE GLASOVE!" Strašna sudbina idola navijača u Los Anđelesu: Gleda utakmice, a ne shvata ništa!

Autor Nikola Lalović

Endru Tols bije tešku bitku i ima problema sa mentalnim zdravljem, a baš zbog toga mu tim svake godine da novi ugovor.

Izvor: Profimedia

LA Dodžersi na čijoj smo poslednjoj bejzbol utakmici videli neverovatnu scenu nasilja nedavno su otkrili da svake godine daju novi ugovor igraču koji se povukao 2018. godine. U pitanju je Endru Tols 30.godišnjak koji je nedavno dobio i peti uzastopni jednogodišnji ugovor od Dodžersa iako ne igra za njih od 2018.

On je 2020. godine postao beskućnik i ustanovljeno je da pati od šizofrenije, a razlog zbog koga mu Dodžersi stalno daju nove ugovore je upravo njegovo lečenje. Kao nezaposlen ne bi mogao da se leči, a ovako iako ga Dodžersi potpisuju na ugovore od nula dolara, tj. ne daju mu nikakav novac, on dobija timsko zdravstveno osiguranje.

Tols je za Dpdžerse igrao od 2016. do 2018. godine i tada se borio sa mentalnim problemima, a zatim je 2020. nađen u Ki Vestu na Floridi kada je uhvaćen kako provaljuje na privatan posed. 

"Zaista je ludo da ovo kažem, ali to što je uhapšen je najbolja stvar koja se desila. Do tada nismo znali da li je živ ili mrtav", rekla je Tolsova sestra Morgan.

Alvin Tols, njegov otac je otkrio sve o stanju svog sina još 2021. godine. "Borio se, imamo izazove, ali ništa što ne možemo uz pomoć Boga da savladamo. Šizofrenija je teška, on ne može ni da gleda TV. Čuje glasove i TV u isto vreme i to ga zbunjuje. Video sam ga da gleda bejzbol mečeve na laptopu, ali ne verujem da razume šta se dešava", rekao je tada potreseni Alvin Tols.

Endru Tols je u svojoj ruki sezoni postao heroj navijača Dodžersa zbog fantastičnih partija u plejofu, a 2017. je pokidao prednje ukrštene ligamente i tako praktično završio karijeru. 

Tagovi