Au...

ŠOK - ŠAMPION EVROPE BANKROTIRAO, RASPRODAJU CEO TIM: Trener i sve zvezde već otišli, sada je nada BISER IZ SRBIJE!

Autor Nikola Lalović

Kjelce je ostao bez novca, a nakon što završe ovu sezonu sledi im totalni raspad! Ipak, sa Stefanom Dodićem u ekipi bi mogli da opet budu konkurentni u Ligi šampiona!

Izvor: Profimedia

Nastavlja se drama u rukometnom velikanu! Kjelce je ostao bez glavnog sponzora i poljski tim koji je već godinama siguran učesnik F4 Lige šampiona je pred raspadom! Uspeli su nekako da "zakrpe" finansije za ovu sezonu prodajom Nedima Remilija za 1.000.000 evra u mađarski Vesprem, a izgleda da će im pola tima otići u tu zemlju!

Dugogodišnji trener Kjelcea i nekada slavni sovjetski rukometaš Talant Dušebajev je prvi na meti i pretpostavlja se da će većina prvotimaca naredne sezone pratiti njega. Kako javljaju poljski mediji Dušebajeva je već "kaparisao" Pik Seged koji je doživeo debakl u osmini finala Lige šampiona i spreman je za totalnu rekonstrukciju. 

Zna se da zajedno sa Dušebajevom u paketu idu njegovi sinovi Aleks i Danijel, a kako se navodi ukupno šest igrača je spremno da sa Talantom ode u Segedin. To su pored njegovih sinova i francuzi Dilan Nai, Nikola Turna i Benoa Konkor! Prvi golman Andreas Volf je već ranije dogovorio odlazak u Seged, što praktično znači da će sedam igrača i trener preći u ovaj klub! Tu će ih sačekati dvojica Srba, Bogdan Radivojević na desnom krilu i rezervni golman Luka Krivokapić.

Izvor: MN Press

Iako su prema navodima poljskih medija ovi dogovori već na mestu, do igrači i trener su spremni da sačekaju kraj aprila i da vide da li će grad Kjelce ili neki novi sponzor biti spremni da ulože novac i sačuvaju poljskog velikana. Ako tako ne bude, naredne sezone bi ovaj klub mogao da predvodi supertalentovani Stefan Dodić. Devetnaestogogodišnji srednji bek nije imao mesta u timu ove sezone i proveo je godinu na pozajmici u PPD Zagrebu gde je igrao Ligu šampioa i skupljao iskustvo. Sada bi sa miksom mladih i talentovanih igrača i domaćih rukometaša Kjelce mogao da uđe u novu eru. 

Dok se to ne desi zajedno sa Vislom će probati da uđe na Fajnal for Lige šampiona i ove sezone. Prvo u četvrtfinalu moraju da budu bolji od Vesprema u četvrtfinalu. Kjelce od 2016. godine pokušava da osvoji još jednu titulu šampiona Evrope.