Kraj!

BIVŠI IGRAČ VOJVODINE SUSPENDOVAN DO KRAJA KARIJERE! Reprezentativac (34) "pao" na testu - zbog dopinga ide u penziju!

Autor Dušan Ninković

On je bio pozitivan na testu pre pola godine, a kazna je počela da mu teče u decembru prethodne godine.

Izvor: Youtube/RTV 7 Tuzla/printscreen

Dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, kao i nekadašnji rukometaš Vojvodine Alen Ovčina (34) suspendovan je na četiri godine zbog pozitivnog doping testa od pre nekoliko meseci. Imajući u vidu dugogodišnju kaznu koja čeka rukometaša koji je već u poznim igračkim godinama, ovo će verovatno značiti i kraj karijere za člana Slobode iz Tuzle.

Propisana kazna će Alenu Ovčini isteći nekoliko meseci pre njegovog 38. rođendana, pa nije realno očekivati da će u ovoj fazi karijere on uspeti da održi formu i tada se vrati na teren. Ovčina, koji je sa nacionalnim timom učestvovao i na Evropskom i na Svetskom prvenstvu, tako će na veoma ružan način otići u igračku penziju...

"Rukometni sud EHF doneo je odluku da suspenduje Alena Ovčinu na period zabrane igranja od četiri godine, počevši od 21. decembra 2022. godine. Igrač je počinio kršenje antidoping pravila tako što je bio pozitivan na zabranjenu supstancu 19-norandrosteron, metabolit anaboličkog steroida tokom doping testa na utakmici kvalifikacija za EHF EURO 2024, Slovenija i Bosna i Hercegovina, koja je održana 13. oktobar 2022. Žalbe se mogu podneti Apelacionom sudu u roku od sedam dana", navodi se u saopštenju. Pogledajte njegovu majstoriju u dresu Vojvodine:

Ovčina je igrao na poziciji levog krila, a ponikao je u Slobodi iz rodne Tuzle. Karijera ga je preko Bosne iz Sarajeva i Gračanice odvela u Katar, zatim je nosio dres Vogošće, Antalijaspora, novosadske Vojvodine i ponovo Slobode iz Tuzle.