VELIKA POBEDA

POSLE SKANDALA, ODBOJKAŠKA POSLASTICA! Partizan pobedio Crvenu zvezdu posle DRAME za polufinale plej-ofa

Autor Milutin Vujičić

Crno-beli su napravili preokret u plej-ofu i prošli u polufinale domaćeg prvenstva.

Izvor: MN Pres

Odbojkaši Partizana plasirali su se u polufinale domaćeg prvenstva pošto su u večeras u majstorici savladali "večitog" rivala Crvenu zvezdu posle pet uzbudljivih setova. Na kraju, bilo je 3:2 za Partizan (26:24, 23:25, 25:21, 19:25, 15:7), što će reći da nastavlja da živi san o triploj kruni crno-belih. Partizan je osvojio Kup i Superkup Srbije, a iako je gubio 1:0 u seriji u meču koji je obeležio skandal, usledio je veliki preokret.

Dvojica trenera Bojan Janić (Partizan) i Nikola Matijašević (Crvena zvezda) su se grozno prozivali u medijima i tako je odbojka "pala u drugi plan", ali je zahvaljujući sjajnoj odbojkaškoj predstavi večeras u Zemunu opet sport došao u fokus.

Ključni igrač domaćeg tima bio je Milija Mrdak sa 22 poena, a pratili su ga Luka Tadić sa 18, Aleksan Mandić sa 16 i Novica Bjelica sa 13. Što se tiče Crvene zvezde, njih je predvodio Milan Pepić sa 16 poena, dok je Stefan Škakić dodao 12 poena, što nije bilo dovoljno crveno-belima da naprave veliko iznenađenje u četvrtfinalu plej-ofa domaćeg šampionata, pošto su se zaustavili na jednom "brejku" u prvom susretu.

U polufinalu će Partizan igrati protiv Radničkog, dok se u drugom polufinalnom meču sastaju Vojvodina i Spartak. I ove serije se igraju na dve pobede, dok će se finale igrati na tri.