Kakav momak!

SENZACIJA! SA 14 GODINA U REPREZENTACIJU: Baka najbolja ikad, deda selektor, tata legenda koju pamtite, on sve zasenio!

Autor Nikola Lalović

Elvis. zapamtite to ime! Prezime Krečmar znate, ako ste pogledali nekada rukometni meč.

Izvor: Youtube/Kanal 73/Instagram/screenshot

Kakav tata, takav sin! Nekada je Stefan Krečmar bio najbolje levo krilo sveta, osvojio je po srebro na Svetskom, Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama sa Nemačkom, a sada kada je napunio 50 godina gleda svog sina kako dominira na rukometnom terenu! Elvis Krečmar sa 14 godina igra toliko dobro da je dobio poziv za nacionalni tim!

"Jako sam srećan zbog njegovog poziva, sada nema šanse da uspori", rekao je Stefan Krečmar, ovih dana sportski direktor Fuhsea, o svom sinu.  Za Nemačku je Stefan Krečmar na 218 mečeva dao 821 gol, sa Magdenburgom je osvajao Bundesligu, Ligu šampiona i EHF kup, a sada za juniorski tim Magdenburga igra njegov sin. 

Čak je i ćerka Lusi Meri koja ima 22 godine krenula očevim stopama i sa uspehom igra rukomet, a otac ne može biti ponosniji. "Lusi igra jako dobro, a Elvis je na pravom putu. Šta ja više mogu da tražim? Moglo je da bude svašta, Elvis je igrao i fudbal, ali se srećom odlučio za rukomet. On je prava raketa. Dok ćerka izbegava da pominje svoje prezime on već po školi daje autograme i fantastičan je igrač. Spreman je za Bundesligu", rekao je Krečmar senior.

Elvis tek 11. aprila puni 15 godina, rođen je 2008. godine i ušapo je na spisak od 36 kandidata za juniorski tim Nemačke koji vodi Joahen Bepler. Igraće sa dve godine starijom generacijom i neće mu biti lakše. 

"To što je Elvis kao neko ko je 2008. godine uspeo da se istakne igrajući za godinu dana stariji tim pokazuje njegovu sposobnost. On je bek, ima jak šut, vrlo je brz i startan je", rekao je selektor. 

U familiji Krečmar sve je krenulo od Petera, Stefanovog oca, a Elvisovog dede koji je u Istočnoj Nemačkoj igrao šezdeseth. Kasnije je bio selektor ženske reprezentacije Demokratske Republike Nemačke, a baka Valtraud je u svoje vreme bila najbolja rukometašica na svetu i upisala je 217 nastupa za reprezentaciju. Sada je na delu nova generacija Krečmara, videćemo koliko uspešna. Za sada deluje - izuzetno.