Opet on

SESTRA MU REKLA DA JE G*VNO, RAZBESENEO HRVATSKU, SAD OPET NAPRAVIO SKANDAL: Ređao poraze, pa rekao da ide - svi u šoku!

Autor Nikola Lalović

Hrvoje Horvat ide iz skandala u skandal, iz otkaza u otkaz...

Izvor: YouTube/RTL/Screenshot

Iz debakla u debakl ide Hrvoje Horvat. Nakon što je napravio cirkus na Svetskom prvenstvu u rukometu i razbesneo celu Hrvatsku svojim ponašanjem, sada je dobio otkaz u nemačkom bundesligašu Veclaru. U ekipi za koju nastupa Jovica Nikolić potrajao je jedva tri meseca, a kako je Veclar u poslednjih devet utakmica pobedio samo jednom, Horvat je dobio otkaz. 

Nije moglo bez skandala ni ovoga puta. Nakon što je sa mesta selektora Hrvatske otišao uz gnevne povike legendi i jako čudan nastup pred kamerama, sada je upravi kluba sa kojim je ređao poraze saopštio da je dogovorio saradnju sa drugom ekipim za narednu sezonu. Nakon toga je ekspresno otpušten. 

"Potreban nam je neko ko daje sve za klub, za naše navijače i sponzore. Trener je deo toga, naročito glavni trener koji ne sme da ima izlazna vrata. Svako bi trebalo ovde da radi za svakoga, pun energije ka ostvarenju cilja", rekao je sportski direktor Bjorn Seip, a sportski direktor Jasmin Čamdžić je bio besan na Horvata: "Posle dogovora sa mnom, ali takođe za upravu i nadzorni odbor, ovo je apsolutno kršenje dogovora koji smo imali. Bilo je dogovoreno da ćemo pričati o budućnosti tek kada ostvarimo cilj opstanka u ligi" ,rekao je Čamdžić.

Veclar je na mestu iznad zone ispadanja sa dva boda više od Mindena, od koga imaju dve odigrane utakmice više. Ekipu će sada preuzeti upravo sportski direktor Jasmin Čamdžič  trener Filip Mirkulovski, nekadašnji srednji bek reprezentacije Makedonije i čovek koji je već jednom 2022. preuzeo na kratko kormilo Veclara.

Hrvoje Horvat je godinama sa klupe vodio Nekse iz Našica, a nakon što je preuzeo reprezentaciju Hrvatske beležio je neubedljve rezultate. Pošto je njegov tim završio takmičenje u drugoj grupnoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu on je izašao pred kamere, prvo je slao srca pokazujući rukama, a onda nije odgovarao na pitabja novinarke već je samo otvarao usta. Kritikovao ga je odmah Petar Metličić, a doživeo je i da ga izvređa rođena sestra koja je čak rekla da "g*vno nije bilo vredno rizika u ratu".