Ostali sportovi

BRAVO LAVICE! SRBIJA NA KORAK OD PLASMANA NA SVETSKO PRVENSTVO: Veliki trijumf našeg tima, sad svi na Banjicu!

Autor Nikola Lalović

Sada je na nama da se pojavimo u što većem broju i da ispratimo naše devojke na Svetsko prvenstvo!

Izvor: MNPress

Srbija je jednom nogom na Svetskom prvenstvu! Naše rukometašice su odigrale sjajan prvi meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo i pobedile su Tursku na gostovanju 33:24 (15:10). 

Naš tim je do pobede predvodila Sanja Radosavljević koja je postigla čak osam golova, dok je Jelena Lavko postigla četiri gola, Kod TUrske Iskit je 7 puta tresla mrežu, a Karačam i Čališkan po 4 puta. 

U dobrom delu prvog poluvremena meč je bio izjednačen, ali je onda u finišu prvog dela igre naš tim uspeo serijom od četiri gola da izgradi pet golova razlike na odmori - 15:10. Na startu drugog dela igre Turkinje su se vratile na "minus tri", a onda je naš tim izgradio prednost od devret golova razlike koju nije ispuštao do kraja utakmice. 

Sada do plasmana na Svetsko prvenstvo u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj naše devojke deli revanš meč koji se igra na Banjici u sredu od 18 časova. Ulaz u dvoranu biće besplatan, ali uz validnu kartu. Trebovanje ulaznica vrši se isključivo putem mejl adrese ulaznice@rss.org.rs najkasnije do ponedeljka, 10. aprila, u podne (do 12 časova). Preuzimanje trebovanih karata moguće je samo na dan utakmice i to jedino na blagajni SC ”Voždovac” na Banjici u periodu od 10 do 18 časova.