Kakva borba!

SENZACIJA - KINEZ PREBIO FAVORITA ZA TITULU: Pogledajte šta mu je uradio, lice mu je potpuno deformisano! (FOTO)

Autor Nikola Lalović

Žilei Ženg ide da se bori za titulu nakon velike pobede nad Džoom Džojsom!

Izvor: Profimedia

Kakva senzacija! Kineski bokser Žilei Žang je u šest rundi isprebijao velikog favorita Džoa Džojsa, 37-godišnjeg Britanca koji je do sada bio neporažen! Od samog početka Kinez je dominirao i već u prvih nekoliko rundi videlo se da je mnogo bolji rival. 

Nekadašnji olimpijski vicešampion iz Rija nije imao nikakve šanse. U četvrtoj rundi ga je Žang pogodio u levo oko koje je nateklo, a pod pritiskom udaraca lice mu se iz runde u rundu sve više deformisalo i sudija je u šestoj rundi morao da prekine meč.

Žang koji je u karijeri doživeo jedan poraz i to od Hrvata Filipa Hrgovića je sada ovom pobedom uzeo WBO titulu u super teškoj kategoriji, a pogledajte samo šta je uradio licu svog britanskog suparnika: 

Iako je i Žang iza sebe imao skoro idealan skor od 25 pobeda, jednog poraza i jedne nerešene borbe kvota na njega na ovom meču bila je čak 6,50, dok je Džojs cenjen na 1,11. Britanac se nadao da bi pobedom u ovom meču mogao doći i do šanse da se bori za WBO pojas sa Oleksandrom Usikom. 

"Razočaran sam. Uništavao me desnom rukom, nisam ga mogao zaustaviti, svaka mu čast. Očekivao sam da ću pobediti kao što i inače pobijedim. Hvala vam svima na podršci i čestitke protivniku. Izvinjavam se navijačima, mogu samo da obećam da ću se vratiti. Moje putovanje nije gotovo", rekao je Džojs koji je nakon 15 pobeda u profi karijeri upisao prvi poraz.

Tagovi