'AJDE!

VOJVODINA IZGUBILA, ALI EVROPSKO FINALE JE BLIZU: Samo "minus jedan" u Novom Sadu, ovo Srbija čeka dve decenije!

Autor Milutin Vujičić

Vojvodina je izgubila u prvom meču, ali i te kako mogu da budu optimisti pred revanš iduće subote u Novom Sadu.

Izvor: MN Press

Rukometaši Vojvodine izgubili su u prvom meču polufinala EHF Kupa protiv Alinksasa 25:24 (13:13), međutim ono što smo videli u Švedskoj sigurno daje optimizam "lalama" da je preokret u revanšu i te kako moguć. Vojvodina će iduće subote u Novom Sadu ponovo ukrstiti koplja sa Šveđanima i pokušaće da dođe do evropskog finala koje Srbija čeka još od davne 2001. godine i neverovatnog uspeha Jugovića iz Kaća.

Vojvodina je u prvom meču imala šansu da dođe i do pobede, u završnici susreta je vodila 23:21, međutim tada su Šveđani "dodali gas" i uspeli su da dođu do minimalne pobede, odnosno na gostovanje u Novi Sad nose gol prednosti.

Najbolji igrači u redovima Vojvodine bili su Miloš Grozdanić i Baris Buhovski sa po šest golova, dok su po tri dodali Gregor Ocvirka i Milan Milić. Odličnu partiju pružio je i golman "lala" Fran Lučin (12 odbrana), dok je odličan bio i Frisk koji je susret završio sa čak 16 odbrana, od čega čak devet u prvom poluvremenu.

U drugom polufinalnom meču sastaju se norveški klubovi Runar i Nerbo (branilac trofeja), a sledećeg vikenda saznaćemo i ko će se boriti za trofej EHF Kupa.