SKANDAL!

NEMAČKI LIST OBJAVIO INTERVJU SA ŠUMAHEROM! Niko ga nije video 10 GODINA, a kad su navijači otvorili novine - ŠOK!

Autor Milutin Vujičić

Nemački list je prevario čitaoce tako što je objavio intervju sa Mihaelom Šumaherom u kome je odgovore umesto njega dala veštačka inteligencija.

Izvor: Profimedia

Slavni nemački automobilista Mihael Šumaher doživeo je stravičnu nesreću na skijanju pre devet i po godina i od tada ga niko nije video u javnosti. Šumaher je bio u komi i nezvanično se nalazi u vrlo teškom stanju, niko nije siguran da li uopšte može da komunicira sa porodicom i nekoliko najbližih prijatelja koji su ga jedini videli u poslednjoj deceniji, a to naravno sve intrigira i pokušavaju da dođu do ekskluzivnih informacija o njegovom zdravlju.

U jeku skandala sa fotografijom Mihaela Šumahera koja je ponuđena medijima, nemački list "Die Aktuelle" objavio je "intervju" sa Šumaherom i time izazvao skandal u tamošnjoj javnosti izazvavši gnev navijača čuvenog vozača Formule 1, posle čega neće biti iznenenađenje ako ih tuži i porodica.


Na naslovnoj strani pomenutog lista, uz natpis "svetska senzacija", objavljeno je da je Mihael Šumaher dao prvi intervju od nesreće na skijanju. Ispostavlja se, to je bio način da prevare sve čitaoce pošto nije u pitanju pravi intervju sa Šumijem, nego su iskoristili veštačku inteligenciju i poslednje "ChatBot" tehnologije kako bi dobili odgovore na pitanja koja bi inače postavili sedmostrukom prvaku Formule 1.

Domišljato ili ne, neumesno je na taj način koristiti Mihaela Šumahera za koga, kao što je već rečeno, nije poznato ni da li može da govori. Svima je postalo jasno kada su prelistali intervju da Šumaher nije dao pristanak na ovakvu "šalu", pa će biti interesantno videti da li će zbog lažne vesti zarad tiraža - pasti i tužbe.

ŠTA ZNAMO O ŠUMAHERU?

Izvor: Profimedia

"Molim vas, ostavimo ga na miru. Mi poštujemo želje njegove supruge Korine i dece za privatnošću, znajući kakve je posledice ostavila ta nesreća. Svako ko javno tvrdi da nešto zna, ne zna ništa. Sve ovo vreme ga viđam i posećujem. On i njegova porodica su deo mene, oporavak teče postepeno", poručio je njegov prijatelj Žan Tod (77) u jednom intervjuu želeći da stavi tačku na sva nagađanja i "ekskluzivne" informacije koje se pojavljuju u javnosti.

Prethodno je Edi Džordan napao njegovu suprugu Korinu Šumaher rekavši da mu je zabranila da viđa Mihaela i da ima sumnje da je to zbog čudnih razloga, odnosno veruje da ona nešto krije od njega.