Idemo momci!

VOJVODINA VEČERAS IGRA ZA EVROPSKO FINALE: Hala rasprodata, Novi Sad spreman za ISTORIJU!

Autor Nikola Lalović

Rukometaši Vojvodine moraju da nadoknade minus od jednog gola iz prvog meča protiv švedskog Alingsosa kako bi se plasirali

Izvor: MN Press

Vojvodina igra za istoriju! Rukometaši kluba iz Novog sada od 20 časova u hali na Slanoj Bari dočekuju švedski Alingsos u revanšu polufinala EHF kupa. Nakon minimalnog poraza 25:24 na severu Evrope sada će puna hala dočekati goste iz Švedske. 

Karte za ovaj meč "planule" su za 48 sati, a ostaje veliki žal što hala prima samo 2.000 ljudi jer je čak 7.000 navijača zatražilo karte. U prvom meču vodio je tim Borisa Rojeviča 23:21 pred kraj utakmice i iskusni stručnjak je istakao da za tim rezultatom postoji žal. Iako minimalan poraz jeste odličan rezultat za Vojvodinu, opuštanja nema i ne sme biti. 

"Utakmica za istoriju. Utakmica za navijače, za srpski rukomet, za našu Vojvodinu. Neće biti lako. Ne sme nas zavarati rezultat koji jeste aktivan, ali nam je potrebna pobeda. Ne smemo da mislimo o maloj gol razlici. Moramo igrati našu igru, naš tempo. Ostaje žal što nismo sačuvali 23:21 u finišu prve utakmice, neke stvari su uticale na to, neću sada da pričam o tome, ali svakako mi ćemo igrati našu prepoznatljivu igru. Čujem da će hala biti dupke puna, to je dodatni motiv da pobedimo i da se plasiramo u finale", rekao je Boris Rojević.

U prvom meču crveno-beli tim su predvodili Baris Puhovski i Miloš Grozdanić sa po 6 golova, a sada se očekuje da se uključe i Rogan, Pešić, Ocvirka i Milić. Ukoliko bi Vojvodina prošla dalje bilo bi to prvo evropsko finale srpskog klupskog rukometa još od 2001. godine kada je Jugović iz Kaća predvođen Božom Rudićem i Arpadom Šterbikom osvojio EHF kup. 

"Dosadašnji rezultat Vojvodine je od velikog značaja za srpski rukomet, ali ja čvrsto verujem da mogu da idu do samog kraja! Na mahove sam gledala utakmicu sa Alingsasom i većim delom je Voša bila u vođstvu iako nisu igrali odbranu onako kako oni znaju i koja ih krasi, a i u napdau je u ključnim trenucima zakazala realizacija. Verujem da se to u revanšu ne može ponoviti da će Vojvodina igrati finale EHF Kupa. Takođe, verujem i da su trener i igrači sposobni za osvajanje tog trofeja i da će time ispisati zlatnim slovima stranice srpskog klupskog rukometa. Svu sreću im želim u revanšu, Rukometni savez Srbije je uz njih", poruka je predsednice Rukometnog saveza Srbije Milene Delić. 

Drugi par polufinala čine norveški Runar i Nerbo, a Nerbo je u prvom meču pobedio u gostima 29:27. U slučaju prolaska dalje Vojvodini će ovo biti prvo evropsko finale u istoriji, a prenos meča omogućen je na kanalima TV Arena sport.