AU!

HAOS ZBOG LAŽNOG INTERVJUA SA MIHAELOM ŠUMAHEROM: Pljušte OTKAZI, pravdaju se saopštenjem posle skandala!

Autor Nemanja Stanojčić

Nemački list "Aktuel" objavio je intervju sa Mihaelom Šumaherom napravljen putem veštačke inteligencije, usledili su otkazi...

Izvor: Profimedia

Skandal potresa Nemačku, tabloid "Die Aktuelle" objavio je lažni intervju sa Mihaelom Šumaherom (54). Tačnije, napravili su intervju sa legendarnim vozačem Formule 1 koristeći veštačku inteligenciju. To su objavili na naslovnoj strani i sada su zbog toga usledili otkazi.

Njegova porodica najavila je podnošenje tužbe, dok je "Funke grupa", koja je vlasnik spomenutog tabloida, odlučila da se oglasi saopštenjem. "Članak koji je objavljen nikada nije smeo da se pojavi u javnosti, ne podleže standardima novinarstva ni onome što naši čitaoci očekuju. Kao rezultat svega mnogi će snositi posledice, glavna urednica lista Ana Hofman je razrešena dužnosti", navodi se u saopštenju direktorke Bjanke Polman.

Podsetimo, Mihael Šumaher je krajem 2013. godine doživeo stravičnu nesreću na skijanju. Od tada ga niko nije video u javnosti pošto je porodica odlučila da sačuva privatnost. Šumaher je prvo bio u komi, nakon čega je polako počeo da se oporavlja, ali je Korina zajedno sa sinom Mikom odlučila da sve sačuvaju za sebe, odnosno za mali krug prijatelja koji je imao priliku da poseti šampiona u njihovom domu u Švajcarskoj. Od tada se pojavljuju oprečne informacije o stanju Mihaela Šumahera, a niko zapravo ne zna da li uopšte može da komunicira sa okruženjem.

Izvor: Twitter/FabioMarchiMD/Screenshot