Auuu...

BUM! IGRAO ZA SRBIJU, SAD GOLČINOM U 41. GODINI NAPRAVIO HAOS U PRVENSTVU: Iz okreta, bez gledanja, pa u rašlje! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Vladica Stojanović ni u petoj deceniji ne odustaje od rukometa, a svojim pogotkom je pomogao Jugoviću da opstane u ligi.

Izvor: Facebook/screenshot/RK "Jugović" Kać

Dok je Vojvodina ulazila u svoje prvo finale EHF kupa u istoriji, u Kaću se slavila velika pobeda! Jugović, poslednji srpski klub koji je osvojio evropsko takmičenje, je za to vreme u domaćoj ligi uspeo u velikom derbiju Arkus lige da savlada Metaloplastiku 28:27 iako su Šapčani posle poluvremena vodili 18:12. 

Nikola Kovačević je sa 11 golova bio ubedjivo najefikasniji u pobedničkom timu, ali u kaćkom "Hramu" svi su ustali na noge zbog Vladice Stojanovića!

Ovaj 41-godišnji bivši reprezentativac Srbije postigao je neverovatan pogodak u 11. minutu meča pri vođstvu Jugovića 4:3. Bivši rukometaš Crvene zvezde, Partizana, Melsungena i Tuluza i osvajač evropskog zlata 2000. godine sa juniorskom selekcijom SR Jugoslavije pokazao je da i u petoj deceniji može mnogo! Dobio je loptu na devet metara, a onda iz okreta, bez gledanja ka golu, okrenut leđima mreži rivala savladao golmana tako što je poslao projektil pravo u rašlje! Pogledajte: 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Jugović je ovom pobedom kolo pre kraja regularnog dela prvenstva i matematički obezbedio opstanak u Arkus ligi naredne sezone. Ove godine se liga smanjuje pa tako čak četiri tima ispadaju, a junak na ovom meču je pored Kovačevića sa 11 golova bio i golman i kapiten tima Milan Kosanović koji je na tri sekunde do kraja meča odbranio sedmeraci tako sačuvao pobedu svojoj ekipi. Doskorašnji pivot Crvene zvezde Branko Kankaraš promašio je za remi Šapčana i režirao pravu dramu pred poslednje kolo!

Kolo pre kraja prvenstva iz lige su definitivno ispali Rudar iz Kostolca, Topličanin iz Prokuplja, Šamot iz Aranđelovca i Kikinda. U plejof idu četiri tima i za sada se samo zna da će Vojvodina ići dalje kao prvoplasirana. Metaloplastika, Dinamo iz Pančeva i Partizan imaju jednak broj bodova, po 40 i vodiće veliku borbu za drugo mesto.

Uz sve ovo nas čekaju i dva derbija u poslednjem kolu pa tako 3. marta od 18:30 na Banjcii igraju Partizan i Dinamo Pančevo, a u Šapcu od 19:30 Metaloplastika i Vojvodina. Tada će se znati konačan rasplet u plejofu, a poslednji meč regularnog dela prvenstva igraće se 11. marta kada Vojvodina putuje u Leskovac da odigra meč sa Dubočicom koji je odložen zbog obaveza tima iz Novog Sada u EHF kupu.