Ostali sportovi

PRVAK EVROPE BIO PRED GAŠENJEM, ALI SE U ZADNJI ČAS POJAVIO SPASILAC: Klub menja ime, ali ide po trofej Lige šampiona!

Autor Nikola Lalović

Od sada će se klub zvati Barlinek Industrija Klejce, ali za sada su bezbezdni. Makar do kraja sezone, a onda ćemo videti da li sledi raspad ili ponovni uzlet poljskog giganta.

Izvor: Profimedia/Remy Steiner/EQ Images

Izgleda da je drama gotova i da će šampion Evrope preživeti! Nakon povlačenja najvećeg sponzora iz kluba poljski rukometni velikan Kjelce našao se u gotovo bezizlaznoj situaciji. Ostali su bez novca pa su na brzinu prodali Nedima Remilija Vespremu kako bi "zakrpili" budžet i završili sezonu. U nastavku su usledili odlasci još nekih igrača pa je tako i Stefan Dodić napustio klub, a sada se pojavio spasilac! 

U pitanju je Barlinek, poznata poljska kompanija koja se bavi proizvodnjom drvenih podova i laminata. Ovaj industrijski giant će odmah uplatiti pozamašnu svotu novca klubu, a obećali su i bonuse u slučaju uspeha u Ligi šampiona. 

"Radimo ovo jer smo iz Kjelcea i poštujemo šta je ovaj tim uradio za grad i za poljski rukomet. Sponzorstva u sportu nisu bila bitan deo naše komunikacije sa klijentima i sada ćemo videti da li će nam ovo pomoći u poslu. U međuvremenu nam je drago što možemo da pomognemo", rekao je predsednik kompanije Vojćeh Mihalovski.

Detalji dogovora nisu objavljeni i pitanje je da li je ovo samo kratkoročna pomoć kako bi se preguralo do kraja sezone. Već ima glasina da je Pik Seged iskoristio krizu u klubu i pokupio nekoliko najvažnijih igrača na čelu sa trenerom Talantom Dušebajevom za narednu sezonu. 

Za sada Kjelce nastavlja svoje takmičenje sa Vislom za titulu u Poljskoj, ali i u Ligi šampiona. U četvrtfinalnim mečevima Lige šampiona Kjelce će se sastati sa Vespremom. Prvi meč na programu je u Mađarskoj 11. maja, a revanš je na programu sedam dana kasnije u Kjeceu. Ekipa će do tada već promeniti ime u Berlinek Industrija Kjelce!