Po pobede!

OVO ŠTO DOŽIVLJAVAMO U SRBIJI, TO NEMA NIGDE! "Orlovi" su već na Euru, ali nema opuštanja - idu po još pobeda!

Autor Nikola Lalović

Rukometna reprezentacija Srbije završava kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i želi da pobedama ode na Euro u Nemačkoj.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbija se okupila u Beogradu gde će započeti pripreme za poslednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Naš tim prvo očekuje gostovanje u Finskoj 26. aprila, a onda i meč sa Slovačkom u Novom Sadu 30. 

U prva dva meča sa ovim rivalima tim Tonija Đerone je vrlo lako došao do pobeda i sada se očekuje da nastavi sa odličnim igrama, a koliko je dobra atmosfera u timu posvedočio je jedan od najiskusnijih Ilija Abutović. 

"Ovo što doživljavam poslednje dve utakmice u Srbiji je neverovatno! Prvo protiv Slovenije u Kragujevcu, potom u Novom Sadu protiv Norveške, ja to nikada nisam doživeo i to su utakmice o kojima se sanja. Pozvao bih publiku ovom prilikom da dođe u što većem broju da na pravi način završimo kvalifikacije, dok se imperativ pobede u obe utakmice i naša priprema, ne dovode u pitanje”, rekao je stub odbrane "orlova", Ilija Abutović.

Sa ekipom je i najtalentovaniji srednji bek na svetu Stefan Dodić, a on je istakao da je jako bitno da se kvalifikacije završe pobedama. Jednostavno, nema razloga da se spušta gard. 

"Srećan sam što smo ponovo na okupu, što smo svi zdravi i što spremno dočekujemo kraj kvalifikacija. Radujem se novoj prilici da igram uz ove sjajne momke. U Finsku idemo po pobedu, nikog ne potcenjujemo, ali ne bežimo ni od uloge favorita", rekao je on, a onda se dotakao i Svetskog prvenstva za igrače do 21 godine. 

"Jedva čekamo Svetsko prvenstvo ovog leta i motivisani smo da opravdamo i očekivanja i pokažemo kakva smo generacija. Naš rukometni razvoj je sada prioritet, ali i rezultati ne treba da izostanu. Na taj način razmišljam i o izboru klubova gde mi Celje služi da posle Zagreba nastavim da u dobroj sredini po mene uz što veću minutažu napredujem, a to sam posebno naučio iz ishitrene odluke kakva je bila rani odlazak u Kjelce", prokomentarisao je on. 

Sa druge strane, najstariji, Ilija Abutović, iako na zalasku reprezentativne karijere uz ovu generaciju i trenera kakav je Đerona, želi da pruži doprinos mladim igračima.

"Često razgovaram sa Tonijem na tu temu, razume moju poziciju, ali svakako za sada sam tu, dajem sve od sebe i nadam se da će Evropsko prvenstvo u Nemačkoj biti kruna ove generacij", rekao je Abutović.