Izgubio živce!

DAJTE MI 10 TRANS MUŠKARACA I SVE ĆU IH PREBITI! Poznati MMA borac napravio haos - hoće ceo dan da ih tuče!

Autor Dušan Ninković

Neverovatan predlog Amerikanca koji želi da prebija transrodne osobe.

Izvor: Instagram/jakeshields/printscreen

Poznati američki MMA borac Džejk Šilds (44) izazvao je mnogo kontroverzi na društvenoj mreži Tviter, gde je ispisao niz tvitova o trans osobama. Po Džejkovim rečima, spreman je da se bez ikakvog odmora bori protiv protiv 10 osoba koje su promenile pol, potpuno ubeđen da će ih prebiti.

Ukoliko bi kojim slučajem došlo do ovakve borbe, Šilds bi se suočio sa deset osoba koje su nekada bile žene, a sada se identifikuju kao muškarci. Džejk je na ovu ideju verovatno došao zbog sve češćeg upliva transrodnih osoba u ženski sport, a samim tim i rušenja rekorda u potpuno nefer konkurenciji.

"Pošto su trans muškarci sada pravi muškarci, želeo bih da izazov 10 najtežih rivala za borbu. Boriću se protiv njih bez trening kampa i bez pauze između borbi. Hajde, 'ljudi iz alfabeta', dajte svojih 10 najboljih i dokažite mi da grešim. Moja ponuda je ažurirana, boriću se protiv Majka Džeksona i 10 trans muškaraca. Ovo je ozbiljna ponuda, pripremite svoj tim. Milioni pregleda i nijedan trans muškarac nije prihvatio moj izazov. Počinjem da mislim da oni nemaju mu*a da se bore protiv mene", napisao je Šilds u nizu tvitova koji je izazvao mnogo pažnje.

Inače, Šilds je u profesionalnoj MMA karijeri odradio 46 mečeva, a ima skor 33-11 uz jedan nerešen ishod i jednu borbu u kojoj mu je trijumf kasnije poništen zbog nelegalnih supstanci pronađenih na doping testu. Prethodnih godina je retko u oktagonu - poslednju borbu imao je 2018. godine i od tada se češće bavio greplingom. Pažnju je privlačio i neobičnim ispadima u javnosti, pa je tako kritikovao Gretu Tunberg ili komentarisao dešavanja širom sveta.

Tagovi

mma