Čestitke!

TITULA STIGLA GDE NIKAD NIJE BILA - GOTOVO JE FINALE! Istorija u Staroj Pazovi, sad imaju ŠAMPIONKE Srbije! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Veliki uspeh odbojkašica Jedinstva.

Izvor: MN Press

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove iskoristile su drugu meč loptu i pobedom nad Ubom (3:0 - 25:17, 25:22 i 25:14) stigle do prve titule u klupskoj istoriji. Sremice su ukupnim rezultatom 3:1 bile bolje od Ubljanki, a devojke koje je tokom sezone fantastično predvodio Jovo Caković zasluženo su donele trofej u vitrine.

Koliko je Jedinstvo bilo ubedljivo u poslednjem meču finala jasno pokazuje pojedinačan broj poena najboljih igračica na obe strane. tri devojke tima iz Stare Pazove - Tamara Miljević (17), Branka Tica (15) i Isidora Kockarević (14) ostvarile su dvocifren učinak, dok je u poraženom timu tome najbliža bila Slađana Erić sa devet poena. Pogledajte detalje meča:

Đula Mešter, predsednik OSS, predao je Isidori Kockarević, kapitenu Jedinstva, pehar namenjen prvaku Srbije, dok su Vesna Đurišić, potpredsednik OSS i Bogdan Mamuzić, predsednik OK Jedinstvo, predali su zlatne medalje odbojkašicama Jedinstva. Branka Tica, primač Jedinstva proglašena je za najbolju igračicu (MVP) finala plej-ofa Superlige u sezoni 2022/2023.

Podsećamo, Jedinstvo na tronu nasleđuje Crvenu zvezdu koja je prethodne sezone osvojila trofej, a zatim nastupila i u grupnoj fazi Lige šampiona za odbojkašice. Ovo je najveći rezultat u klupskoj istoriji Jedinstva koje je do sada uspevalo da se okiti trofejima u Kupu i Superkupu Srbije.