Tu je!

ŠAKA U ZAVOJIMA, ALI STIŽE DA BRANI ZA SRBIJU: Nemci nam opet stopirali najboljeg, ali Cupara ne mari za bol, igraće!

Autor Nikola Lalović

Dejan Milosavljev ne može da pomogne Srbiji u završnim mečevima kvalifikacija za Euro, ali ima sjajnu zamenu. Stiže Vladimir Cupara, sa sve bandažom na ruci!

Izvor: MN Press

Srbija će biti bez svog najboljeg igrača u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo! Nakon povrede koju je zadobio kada je povredio i dva protivnička igrača Dejan Milosavljev nije dobio dozvolu Fuksea da nastupi za "orlove" protiv Finske i Slovačke. Bez njega, u tim je da pomogne pozvan Milan Bomaštar, a prvi golman biće Vladimir Cupara.

On je takođe imao problema i bio je povređen, ali je uspeo da se oporavi i jedva čeka da u poslednja dva meča stane između stativa. Samo dva dana naon operacije šake vratio se u teretanu, a posle pobede našeg tima nad Norveškom heroju Urošu Borzašu prvi je čestitao.

Osećam se fantastično. Ne mogu da objasnim koliko sam srećan što sam ponovo sa ekipom. Bilo mi je lepo da gledam uspehe i ekipe i pobedu protiv Norveške, ali mi je sa druge strane bilo i teško što nisam bio na terenu sa njima”, rekao je sjajni golman Srbije.

On je istakao da je sada potpuno oporavljen i da nema bolove, mada bandaža i zaštita ostaju na ruci. Više - da bude siguran. ”Šaka je odlično, nemam bolova, posle dve nedelje sam bio na terenu iako su prognoze bile da me neće biti od četiri do šest nedelja. Nosim bandažu i zaštitu više psihe radi, ali dobro se osećam", rekao je on. 

Izabranici selektora Đerone su na bod od plasmana na Euro, ali sami su rekli da ih zanima samo pobeda u oba preostala meča. Kapiten Nemnja Ilić je to još jednom ponovio,

”Očekuju nas teške utakmice, ali uvek igramo na pobedu. Neće biti lako jer smo se gotovo već kvalifikovali, ali nemamo pravo da bilo koga potcenjujemo. Idemo da ostvarimo trijumf i da potvrdimo odličan ciklus kvalifikacija i formu. Igrati pred svojom publikom je poseban motiv i meču u Novom Sadu se naizmerno radujemo, ali najpre smo fokusirani na Finsku i taj prvi meč”, rekao je kapiten Orlova.

Srbija u grupi zauzima drugo mesto uz šest osvojenih bodova, kao i prvoplasirani Norvežani, dok su Finci na poslednjem mestu uz samo jednu ostvarenu pobedu.