Počivaj u miru

KLUB SRPSKOG SPORTISTE SE OGLASIO NAKON ŠTO MU JE ĆERKA POGINULA U MASAKRU: Molimo se za njega i spas duše deteta

Autor Nikola Lalović

Klub Dragana Kobiljskog oglasio se i stao uz svog trenera nakon smrti ćerke koja je poginula u masakru u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu.

Izvor: MN Press

U strašnom masakru koji se desio u Beogradu u sredu ujutru kada je maloletni 13-godišnji učenik Osnovne škole Vladislav Ribnikar ubio osmoro đaka te škole poginula je i ćerka Dragana Kobiljskog.

Nekada proslavljeni odbojkaš već dugo je poznati odbojkaški trener koji je radio u Partizanu i Crvenoj zvezdi sada radi u Rumuniji, a njegov klub Zalau se oglasio saopštenjem nakon vesti o tragediji koja se desila.

"Mi smo sada uz trenera našeg odbojkaškog tima Dragana Kobiljskog u ovim teškim trenucima kada je preminula njegova ćerka sa samo 13 godina nakon napada u privatnoj školi u Beogradu u sredu. Menadžment SCDM Zalaua zajedno sa sportistima se molimo za Dragana i za spas detetove duše, Iskreno saučešće", navodi se u saopštenju kluba sa severa Rumunije.

Zalau je mesto od 55.000 ljudi koje je ranije bilo naseljeno Mađarima, a sada 80 odsto stanovništva čine Rumuni, a grad je pre svega poznat po ženskom rukometnom klubu, višestrukom prvaku države i učesniku Lige šampiona. 

Povodom tragedije u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru oglasili su se i brojni poznati sportisti: Novak Đoković, Dušan Vlahović, Igor Rakočević, Džanan Musa, Najdžel Vilijams-Gos, Ante Tomić...

Dragan Kobiljski je tokom igračke karijere ime napravio na domaćoj sceni i u Francuskoj. Igrao je za Partizan (1994-1997), zatim je prvi put otišao u Francusku i igrao za Ren (1997-2001), pa se vratio u domaću odbojku i odigrao dve sezone za Budućnost iz Podgorice (Montenegro, 2001-2003). Potom je karijeru završio u Francuskoj nastupajući za Ažaksio (2003-2004, 2006-2008) ni Spejser (2004-2006).

Kao trener radio je u Partizanu, Crvenoj zvezdi, Radničkom iz Kragujevca, Voleju iz Ljubljane i sada je u Rumuniji. Takođe je bjo asistent u stručnom štabu reprezentacije Srbije.