Ostali sportovi

TUČA, HAOS I DRAMA U FINALU PRVENSTVA SRBIJE: Partizan se borio do poslednjeg momenta, ali crveno-beli su jači!

Autor Nikola Lalović

Vojvodina je savladala Partizan u prvom meču finala plejofa Arkus lige i sada je nan korak od osvajanja titule!

Izvor: MN Press

Vojvodina je savladala Partizan 32:28  nakon produžetaka u prvom meču finala plejofa Arkus lige i tako došla na korak od desete uzastopne titule prvaka Srbije! Meč je nažalost obeležila velika tuča koja se desila u 26. minutu kada je posle grubog starta i provokacije Vuka Lazovića nastao pravi haos u Novom Sadu, ali je uprkos tome rukomet bio odličan. 

Promašaj Rogana sa sedam metara ne minut do kraja doneo je šansu Partizanu da se vrati, a kada je Partizan sa krila smanjio na 26:25 na 45 sekundi do kraja proklučala je hala na Slanoj Bari! Vojvodina je pokušala da troši vreme, a Aziz Aidi je dobio nekoliko faulova i potrošio tridesetak sekundi.  Ipak kada su sudije na deset sekundi uzele loptu igračima Vojvodine zbog koraka Azizija meč je otišao u produžetke! Partizan je uspeo da odradi sjajnu kontru i da baci loptu na krilo, nakon ćega je u poslednjoj sekundi sviran sedmerac koji je Uroš Kojadinović pretvorio u gol za 26:26 i meč je otišao u produžetke!

Tvrdo se igralo, videli smo samo jedan gol za prva tri i po minuta produžetaka, a na kraju je Vojvodina povela 29:27 posle prvih pet minuta. Dala je Vojvodina gol i za 30:27 na startu drugog produžetka, ali je onda Aziz dobio isključenje i sve iskomplikovao. Na kraju je Rogan poslednjim golom na meču rešio sve i sprečio iznenađenje!

Imala je Vojvodina sedam golova prednosti na deset minuta do kraja regularnog dela utakmice, ali je to uspela da prokocka, ali na kraju je ovaj meč privela kraju i povela sa 1:0. Osim tuče videli smo odličan rukomet,. ali i mnogo kontakta i čak 14 isključenja za Vojvodinu, a devet za Partizan. 

Kod Vovjodine je sjajno branio Fran Lučin dok nije isključen, a onda je u poslednjih 10 minuta Bojan Perović imao samo jednu intervenciju Najefikasniji su sa po šest golova bili Baris Pukovski, Bojan Rađenović i Aziz Aidi, dok su po četiri gola dali Marko Vasić, Gegor Ocvirk i Luka Rogan. Kod Partizana je Andre Trnavac imao šest odbraana, sedam goova je dao Uroš Kojadinović, šest Stefan Petrić, a po pet Nikola Zečević i Nemanja Jović.

Revanš se igra u sredu na Banjici.