Podvig, istorija!

SPEKTAKL - EVROPSKI TROFEJ STIŽE U SRBIJU! Ćiribu, ćiriba, Igra Voša k'o Barsa - PREGAŽEN je branilac trofeja!

Autor Nikola Lalović

Rukometaši Vojvodine ubedljivo su slavili u prvom meču finala EHF kupa protiv branioca titule norveškog Nerba. Nose veliku prednost na revanš i na korak su od istorije, prve evropske titule u istoriji kluba!

Izvor: Mondo / Uroš Arsić

Spektakl u Novom Sadu! Rukometaši Vojvodine došli su na domaćem terenu nadomak evropske titule pošto su u prvom meču finala EHF kupa savladali Nerbo iz Norveške 30:23 (15:8) i tako napravili ogroman korak ka prvom evropskom trofeju u istoriji kluba.

Desetostruki uzastopni prvak Srbije je pre svega granitnom odbranom uspeo da napravi ogromnu prednost već sredinom prvog poluvremena, a iako je u jednom momentu delovalo da domaćin ima snage da ovaj duel završi i sa ozbiljnijom, dvocifrenom razlikom, gosti sa severa Evrope su u finišu digli nivo igre i ostavili sebe u igri!

Revanš će biti odigran u subotu 3. juna u Norveškoj, a na put u daleku Skandinaviju Boris Rojević i njegovi momci nose i više nego ozbiljnu prednost. Pogledajte detalje sa ovog meča: 

Loše je Vojvodina krenul u meč, iskusnini protivnik koji brani trofej je to znao da iskoristi i nakon promašaja Aziza i Pešića je poveo 2:0, ali nakon što je Fran Lučo svojim odbranama uneo samopouzdanje u igru domaćina sve je proradilo! Po dva gola Rađenovića i Milenkovića u kontrama preokrenuli su na 4:2. Iako je Aziz sa isključenjem svom timu napravio problem, uspela je bombom Ocvirka i golom Pešića da ostane u prednosti od dva gola Vojvodina. Zatim je prednost počela da raste, pa su upravo Pešić i Aziz duplirali rivala za 8:4, a nakon čak dva isključenja za Nerbo i jednog za Vošu pao je gol za 9:4 sa sedam metara. 

Lučin je nastavio da skida zicere desnom krilu gostiju Svengardu, a posle promašenog zicera Puhovskog nije iskoristio šansu norveški tim da se vrati. Kada je Luka Rogan u 20. minutu pogodio za 10:4 bilo je vreme za tajmaut gostiju. Posle tajmauta došao je gol Nerba nakon 10 minuta za 10:5 i Boris Rojević je to odmah isekao svojim minutom odmora.

Stala je Vojvodina u finišu prvog poluvremena, Ocvirk je nepotrebno probao da kokicom savlada protivničkog golmana kada je bio sam, a onda je i Rađenović promašio zicer. Ipak ponovo se na golu kao div pojavio Lučin i Baris Puhovski je prvim golom na meču povisio na 12:6, a onda je Milić iako je Voša imala igrača manje dao gol za 13:6. a Ocvik je svojim novim pogotkom ponovo doneo domaćinu duplo vođstvo 14:7. Na kraju se na odmor otišlo rezultatom 15:8.

Vojvodina je opet nesigurno krenula u poluvreme, izgubila je prvu loptu i prva primila gol, ali je Srđan Milić prošao u nemogućo situaciji i posle dva i po minuta igre upisao crveno-bele na semafor, a onda je i Aziz imao fantastičan prodor za 17:9 kada je bukvalno kroz svog igrača dao gol. Počeo je Nerbo da igra sa sedmoricom u napadu, a to je prvi iskoristio Luka Rogan za 18:10. Bojan Rađenović je pogodio za 19:11, ali se tada nažalost i povredio. Menjala je odbranu Vojvodina, sa mnogo iskakanja zbunila rivala i na 21:12 u 39. minutu otišli smo na tajmaut.

Odustalo se nakon tajmauta od napada sa sedam igrača u redovima Nerba, a Fran Lučin je branio kao u transu i uhvatio je živu loptu sa krila! Ipak razbranio se i golman Nerba Nerland, a bomba Darka Milenkovića je dala šansu Voši da ode i na dvocifrenu prednost, ali dugo se igralo gol za gol. Prvi problemi za Vojvodinu u drugom delu igre nastali su kada je Rađenović dobio isključenje u 46. minutu, ali je Nerbo pomogao domaćinu ekspresnom izgubljenom loptom, a Boris Rojević je osetio da je to momenat da smiri ekipu i napravi plan za finiš meča pa je pozvao minut odmora. Lučin je opet bio najbolji kada je bilo najpotebnije i skinuo je novi zicer sa krila, a kada je kazna za Rađenovića istekla Ocvirk je promašio za tih famoznih "plus 10". 

Umesto toga usledila je serija promašaja domaćina, pala je potpuno Vojvodina na deset minuta di kraja i stigao je Nerbo na šest golova minusa - 25:19. Ipak Srđan Milić je prekinuo dug post svog tima, a nakon jednog ishitrenog napada gostiju sa severa Evrope domaći tim je imao dug napad koji se završio sedmercem! Pogodio je Ocvirk i lakše se disalo na 27:19 na šest i po minuta do kraja. Uspeo je Nerbo da stigne i na šest golova razlike, a poslednja dva minuta Voša je morala da igra bez isključenog Pušice, ali je prednost ostala! Puhovski je sedmercem doneo 29:22, a Nerbo je u svom poslednjem napadu promašio zicer sa krila!

VOJVODINA: Lučin, Šijan, Vasić, Milić, Ocvirk, Vukovljak, Azizi, Draško, Milenković, Pušica, Rađenović, Pešić, Tomić Kurteš Rogan, Puhovski

NERBO; Nerland H, Nerland O, Haegeseng A, Haugeseng R, Haugeseng T, Svensgardm Kristensed, Lode, Larsen, Lote, Tue, Berddal, Olstet, Line, Hamre, Edland