Bravo!

LESTVICA NIJE PALA, REKORD SRBIJE JESTE - ANGELINA PONOVO "LETELA"! Topićeva ćerka blistala i u Parizu, ona je čudo!

Autor Dušan Ninković

I u narednim godinama ćemo od Angeline Topić gledati impresivne rezultate na velikim takmičenjima.

Izvor: MN Press

Talentovana srpska atletičarka Angelina Topić (17), oborila je nacionalni rekord u skoku uvis preskočivši visinu od 197 cm. Ovo izvanredno dostignuće dogodilo se na Dijamanstkoj ligi u Parizu, kada je svojim impresivnim skokom, nadmašila prethodni nacionalni rekord za dva centrimetra, i to u trećem pokušaju.

Rezultat koji je Angelina postigla još jedna je potvrda napornog rada i uloženog truda, a nakon obaranja rekorda, Angelina je dala kratku izjavu o izuzetnom dostignuću iz glavnog grada Francuske, u kojem ovih dana i Novak Đoković ide po jedan od najbitnijih rekorda u bogatoj karijeri.

"Ponosna sam što sam uspela da postavim novi nacionalni rekord. Ovo je samo početak, i radujem se daljem napretku i postizanju još većih visina", rekla je Angelina, koja je u ukupnom plasmanu zauzela treće mesto, iako je jedna od najmlađih takmičarki koje su se ikada borile na ovako velikoj sceni. 

Podsećamo, Angelina Topić već ima bronzanu medalju sa seniorskog Evropskog prvenstva na otvorenom, dok je u mlađim kategorijama dominirala na državnim prvenstvima, Balkanijadama, Evropskim i Svetskim prvenstvima... Možda i najveća nada srpske atletike ćerka je legendarnog Dragutina Topića koji i dalje drži državni rekord u muškoj konkurenciji, ali i tri svetska rekorda za skok uvis. Dragutin je, iako već godinama penzioner i atletski trener, aktuelni rekorder za juniore i u dve veteranske kategorije.