Počivaj u miru

TRAGEDIJA - TALENTOVANI SPORTISTA (26) POGINUO NA STAZI: Pri ogromnoj brzini pao u jarugu, lekari nisu mogli ništa!

Autor Nikola Lalović

Strašne vesti dolaze sa turneje po Švajcarskoj, najveći domaći talenat izgubio je život na ovoj trci.

Izvor: Profimedia

Tužne vesti dolaze iz Švajcarske gde je nakon pada na Turneji po Švajcarskoj preminuo 26-godišnji biciklista Đino Mader. Domaći takmičar koji je godinama vozio za bahreinski "Tim Viktorijus" umro je u petak nakon što je u četvrtak prebačen u bolnicu.

On je na 197. kilometru trke kroz Švajcarsku doživeo jako težak pad kada je niz uvalu i pritom se odmah onesvestio. Helikopterom je prebačen u bolnicu i nekoliko sati kasnije nakon velike borbe lekara da mu spasu život nažalost je izgubio bitku.  Amerikanac Magnus Šefild koji je takođe povređen tokom trke na istom mestu je srećom van životne opasnosti. 

Pri padu je Mader išao preko 100 kilometara na čas, a jedan od vozača Remko Evenepoel je odmah nakon udesa kritikovao organizatore takmičenja. "Nije bila dobra ideja da se na stazu postavi takav spust, ali tako je atraktivnije. Tek kad se ovakve stvari dese ljudi reaguju", napisao je on. 

Mader je bio jedan od najtalentovanijih biciklista na turu, a najveći uspeh u karijeri mu je peto mesto na Vuelti 2021. godine. Karijeru je počeo 2018. a od 2021. je vozio za bahreinski tim sa kojim je imao ugovor do kraja sezone.