Idemo, pali se mašina!

SRBIJA IDE DA ZGAZI ČILE, PA ONDA PO MEDALJU: Srpski drim-tim bez dvojice ključnih igrača, ali hoćemo na podijum!

Autor Nikola Lalović

Mlada rukometna reprezentacija Srbije probaće da na Svetskom prvenstvu makar ponovi bronzu osvojenu na Euru.

Izvor: MN Press

Naši mladi rukometaši počinju napad na još jednu medalju! Sjajna generacija 2002. koja je prošle godine uspela da osvoji bronzu na Evropskom prvenstvu, sada ide na svetsku smotru rukometa. Te 2022. smo prvo remizirali sa Islandom, zatim savladali Nemačku i Italiju u prvoj rundi, da bi u drugoj bili bolji od Švedske, a izgubili od Francuske. U polufinalu je od nas bila bolja Španija, ali smo u meču za treće mesto savladali Švedsku i obradovali Srbiju konačno nekom rukometnom medaljom. 

Sada će turnir biti mnogo teži, pre svega jer je naš tim oslabljen neigranjem najboljeg defanzivca tog Evropskog prvenstva Marka Tasića, ali i najboljeg igrača i sigurno najkvalitetnijeg rukometaša ovog godišta u svetu Stefana Dodića.

Selektor Đorđe Teodorović ipak ima ozbiljan tim predvođen Milošem Kosom, Vukašinom Antonijevićem, Lukom Roganom, Markom Mrdovićem, Nikolom Zečevićem i Matijom Dodićem na raspolaganju, a evo i kada se mečevi igraju i gde ih možete gledati. 

NEMA PRAVA NA GREŠKU!

Izvor: MN Press

Srbija je u grupi G sa Čileom, Marokom i Islandom, a prvi meč nas očekuje u utorak od 15:45 protiv Čilea. Zatim u sredu od 20:15 igramo as Marokom, a u petak od 20:15 je na programu meč sa Islandom,. U narednoj rundi se ukrštamo sa grušom H u kojoj su Švedska, Slovenija, Bahrein i Grenland i deluje da su nam Šveđani i Slovenci sigurni protivnici za naredni deo takmičenja. Za dalje, videćemo, rano je išta reći, ali potrebno je da budemo među prve dve ekipe u sledećoj grupi da bismo išli četvrtfinale što znači da prostora za kiks u prvoj rundi nema.

ŠTA KAŽE SELEKTOR? 

Izvor: MN Press

"Ove utakmice su po nepisanim pravilu uvek najteže. Svi dolaze na prvenstvo sa velikim nabojem, sa velikim ambicijama i te nacije koje nemaju rukometnu kulturu žele da se profilišu na najbolji mogući način. Moramo biti veoma oprezni, nema mesta ”klizanju” zbog planova koje imamo za dalji plasman. Mislim da je ekipa potpuno spremna, nema nikakvog kalkulisanja, u prvu utakmicu se mora ući punim intenzitetom. Ubeđen sam da imamo veći kvalitet od Čilea, ali i od njihove igre dosta zavisi. Bavimo se takmičenjem i znamo koja su pravila, bilo bi neozbiljno da zanemarujemo bilo koji aspekt pa čak i momenat da gol razlika može da odredi našu sudbinu. Primarni fokus je dobra igra, a iz nje će potom doći i golovi. Idemo korak po korak", istakao je selektor Teodorović pred početak takmičenja.  Utakmice se mogu gledati na jutjub kanalu IHF-a.