Loše vesti

ŠOK - ŠPANIJA OTELA DESNOG BEKA SRBIJI: Biser Barse debitovao za "Orlove", pa se predomislio, od sad nosi dres "Furije"!

Autor Nikola Lalović

Aleksandar Cenić je novi reprezentativac Španije!

Izvor: YouTube/screenshot/HandballVideos

Nažalost loše vesti koje su se najavljivale postale su stvarnost, Španija je ukrala Srbiji desnog beka! Mladi 19-godišnji Leskovčanin Aleksandar Cenić našao se na spisku reprezentacije Španije za Svetsko prvenstvo za igrače do 21 godine koje se održava u Grčkoj i Nemačkoj. 

Rukometaš Barselone koji nastupa na vrlo deficitarnoj poziciji za Srbiju, kako u juniorskoj tako i u seniorskoj konkurenciji imaće priliku da debituje za Španiju već pd 17:45 kada Španci u Magdeburgu igraju sa Japanom u okviru Grupe D u kojoj se još nalaze Farska Ostrva i Angola. 

Cenić je nastupao za mlade selekcije Srbije, a čak je debitovao i za seniorski tim kod Tonija Đerone koji ga je u oktobru pozvao za prijateljski meč sa Slovačko u Bratislavi, ali ga od tada nema u sastavu "orlova" ni "orlića". Selektor mladog tima Đorđe Teodorović je na Svetsko prvenstvo otišao samo sa jednim desnim bekom i to Boškom Stanisavljevićem iz Radničkog iz Kragujevca, dok Đerona u A timu tu rotira Miloša Orbovića, Predraga Vejina i Jovicu Nikolića

Izvor: IHF/Screenshot

Aleksandar Cenić je nakon početaka u Leskovcu brzo primećen, pa je otišao u Barselonu zajedno sa mlađim bratom Ognjenom. Dok Ognjen Cenić dominira u mlađim kategorijama Srbije, Aleksandar će nažalost obući dres "crvene furije". Nije to kraj njegove karijere u timu "orlova" pošto u rukometu postoji šansa za promenu nacionalnog tima, ali ako zaigra za Španiju na ovom Svetskom prvenstvu šansu da obuče dres Srbije imaće tek nakon tri godine, koliko je potrebno da prođe kad se promeni rukometno državljanstvo. 

Na ovom Svetskom prvenstvu postoji mogućnost da Cenić zaigra i protiv Srbije, ali pre eventualnog duela u četvrtfinalu naši momci moraju da prođu dve grupne faze. Prva počinje od 15:45 protiv Čilea.