Bravo!

SRBIJA U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA! "Orlići" na jedan korak od medalje - srušili su najveći hit turnira!

Autor Dušan Ninković

Rukometna reprezentacija Srbije ide ka medalju na Svetskom prvenstvu za juniore!

Izvor: MN Press

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije je u polufinalu Svetskog prvenstva! U četvrtfinalu su poraženi snažni Farani (30:27), najveći hit ovogodišnjeg turnira, a za mesto u finalu takmičenja Srbija će igrati protiv Nemačke ili Danske. Taj meč biće na programu kasnije u toku dana i daće nam ime drugog polufinaliste.

Tamo je već Srbija i to je ono što je nama u ovom trenutku najbitnije. Nije bilo lako - morali su Miloš Kos i Boško Stanisavljević da postignu po sedam golova, morali su da preuzmu komandu i "povuku" nakon što se Nikola Zečević povredio u prvom delu igre. Pomogao im je u finišu golman Savo Zekić koji je sa nekoliko skinutih zicera održao "orliće" u prednosti kada je postojala bojazan da će se rival vratiti u meč. Pre njega je impresivan na golu Srbije bio i Luka Krivokapić, koji je već skrenuo pažnju na sebe.

Uspeh reprezentacije Srbije još je veći kada se ima u vidu da je na takmičenje koje se igra u Grčkoj i Nemačkoj otišla bez najboljeg igrača. Stefan Dodić propušta ovu obavezu u nacionalnom timu, ali su momci koji su i bez njega pokazali da su izuzetno jak tim sada nadomak velikog odličja - po drugi put u nizu Srbija je u završnici velikog takmičenja!

Zanimljivo, tamo je stigla preko Farskih Ostrva koja su i pored samo 54.000 stanovnika delovalo nepobedivo. U dosadašnjem toku turnira Farani su pobedili Španiju, Brazil i Portugal, skrenuli pažnju na sebe i verovatno zaradili ugovore u nekim od najboljih klubova Evrope. Uskoro će u takvim ekipama igrati i reprezentativci Srbije, samo što pre toga imaju neke obaveze - da osvoje medalju na Svetskom prvenstvu!

BONUS VIDEO: