Neverovatno!

RUSU AMPUTIRALI NOGE I ŠAKE, ON PONOVO TRENIRA! Neverovatan snimak velikog šampiona - hoće da trči i skače!

Autor Dušan Ninković

Slavni ruski klizač na ledu Roman Kostomarov oporavlja se od operacija koje je imao i polako se vraća treninzima, u kojima mu pomažu proteze.

Izvor: Profimedia

Strašne vesti stizale su iz Rusije tokom prethodnih nedelja, kada je u pitanju zdravstveno stanje velikog šampion Romana Kostomarova. Nekada jedan od najboljih klizača na svetu, Olimpijski šampion i višestruki šampion sveta i Evrope u umetničkom klizanju jedva je preživeo tešku bolest. Zbog gangrena nastalih dok se oporavljao od upale pluća, ruskom sportisti su amputirane noge i šake, ali ga to nije sprečilo da nastavi da se bori!

Na njegovom Instagram profilu pojavio se neverovatan snimak! Roman Kostomarov ponovo trenira - sa protezama koje podiže visoko u vazduh i sa zavojima na rukama, kako se ne bi videle rane koje su sveže nakon amputacije. Pogledajte kako to izgleda:

Inače, Kostomarov je tokom borbe za život doživeo i moždani udar, ali se čini da se sada oporavlja čak i bolje nego što su lekari mogli da pretpostave. On nakon buđenja iz kome nije znao šta mu se desilo i koliko je teških operacija izvedeno dok nije bio svestan, ali ga nijedna od tih stvari nije pokolebala. "Svakog dana se trudim da radim nešto novo. Već sada želim da trčim i skačem", napisao je Roman u opisu snimka koji je privukao mnogo pažnje.

U komentarima ispod ove objave javili su se brojni njegovi prijatelji i kolege, a neki od najboljih ruskih klizača i klizačica pružili su podršku Kostomarovu. Podsećamo, on je svojevremeno osvojio zlato na Olimpijskim igrama 2006. godine, dva puta je bio najbolji na Svetskom prvenstvu i ima tri zlatne medalje sa Evropskih prvenstava.