STRAŠNO

UZNEMIRUJUĆE! POJAVIO SE SNIMAK SMRTI MLADOG VOZAČA: Formula se raspala na paramparčad, pet bolida se sudarilo!

Autor Milutin Vujičić

Nažalost, mladi vozač iz Holandije izgubio je život na licu mesta posle incidenta u Spa-Frankošampu, saopštila je Formula 1.

Izvor: YouTube/screenshot/nycmario

Mladi i talentovani vozač Dilano vant Hoft (18) izgubio je život na stazi Spa-Frankošamp u Belgiji u okviru takozvanog "Regionalnog evropskog šampionata Formule" pod okriljem Alipe, saopšteno je uoči sprint-trke Formule 1 u Austriji. Održan je minut ćutanja i upućene su poruke saučešća porodici mladog Holanđanina, a pojavio se i snimak na kome se vidi kako je Dilano izgubio život.

Sve se dogodilo zbog katastrofalnih uslova na stazi u Belgiji, jednoj od najizazovnijih u automobilizmu, kada je Vant Hoft prvo izgubio kontrolu nad vozilom i ostao na sredini staze, da bi potom na njega naleteo vozač u drugom bolidu pri maksimalnoj brzini i potpuno uništio vozilo.

Mladić rođen 2004. godine stradao je na taj način u sudaru u kome su bila uključena čak petorica vozača (Džošua Dufek, Adam Fitcerald, Enco Skijonti i Tim Tramnic) gde su dvojica takođe povređena. Nažalost, na ovom mestu je 2019. godine već jedan vozač Formule 2 Antoan Umer izgubio život na sličan način.

UPOZORAVAMO: Snimak incidenta je uznemirujući i nije za one sa slabijim stomakom.

Dilano vant Hof
Izvor: YouTube/NycMario/

BONUS VIDEO:

Tagovi