Patriotizam!

LEPA RUSKINJA OSTAVILA MUŽA JER SE UPLAŠIO RATA: Velika šampionka presekla - "Kako to da opravdam tati?" (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Ruska sportistkinja Sofija Pozdnjakova, jedna od najboljih na svetu u mačevanju, rešila da se razvede jer joj se suprug nije vratio u Rusiju.

Izvor: Instagram/sofiya_lokhanova/printscreen

Rusija već godinu i po dana vodi rat na istoku Ukrajine, a ta dešavanja odrazila su se i na poznati sportski par. Mačevaoci Kostja Lohanov i Sofija Pozdnjakova razveli su se na inicijativu prelepe Ruskinje, jer joj se nije svidelo kako se njen muž ponaša. Dok Rusi ratuju, on je prvo bio na operaciji u Nemačkoj, a zatim se preselio u Ameriku.

To je bila kap koja je prelila čašu kod Sofije, iako je postojala opcija da i ona ode sa njim. Odlučila se za drugačiji način života, ostala u Rusiji i odustala od braka koji nije mogao da funkcioniše jer su na različitim krajevima sveta.

Lepotica koja ima pojedinačnu i ekipnu medalju sa Olimpijskih igara objasnila je šta se zapravodesilo njenom braku. "Kostja je otišao na operaciju u Nemačku u februaru 2022. godine, međunarodna situacija je eskalirala. Odlučili smo da tokom oporavka on tamo živi, jer nije jasno šta se dešava sa letovima", otkrila je Sofija. Pogledajte kako ona izgleda:

"Za tri meseca koliko se nismo videli, odnos je počeo da se pogoršava, a ja sam revidirala neke tačke. Retko propuštam važne korake u životu. Probudila sam se jedno jutro i pozvala Kostju. Rekla sam mu da neću doći. Objasnila sam mu da nema razloga da nastavimo dalje", rekla je Sofija i nastavila: "On se složio, mada je bilo ubeđivanja. Ostala sam čvrsta. Da je hteo da nastavimo naš život, vratio bi se. Ali, nije. Voleli smo se, bilo je ljubavi, ali i ona se izgubila kada je otišao. Desilo se, jer je moralo da se desi. Ništa se u životu ne dešava slučajno. Drago mi je da je Kostja uspeo u Americi, da tamo radi, da ima učenike."

I Pozdnjakova je imala opciju da se preseli u SAD, gde bi mogla da se bavi sportom koji ju je proslavio. "Šta bih dobila da sam otišla u Ameriku? Shvatila sam da neću moći da se čujem sa roditeljima. Kako da sve ovo objasnim tati... On bi me jednostavno izbrisao iz svog života", dodala je Sofija Pozdnjakova, ćerka legednarnog Stanislava Pozdnjakova, mačevaoca sa četiri olimpijska zlata.