Šteta!

PRELEPA HRVATICA IZGUBILA NA UFC DEBIJU! Stigla među najbolje i prvi put PORAŽENA, ali o njoj se priča! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Poreklom je iz Mostara, rođena je u Nemačkoj, predstavlja Norvešku, ali Ivana Širić Petrović je Hrvatica i dvoumila se da li da se takmiči pod zastavom te zemlje.

Izvor: Instagram/ivana_mma/printscreen

MMA fajterka koja u organizaciji UFC predstavlja Norvešku, ali poreklo zapravo vuče sa Balkana, debitovala je porazom u društvu najboljih! Ivana Širić Petrović (26), prelepa Hrvatica iz Mostara, poražena je odlukom sudija u prvom meču u okviru najbolje svetske promocije, a od nje je bolje bila borkinja iz Brazila Luana Karolina (30).

Hrvatica je u UFC stigla kao nepobediva šampionka muva kategorije u organizaciji ARES, a neuspeh u SAD bio joj je prvi u profesionalnoj karijeri, nakon čak šest pobeda. Ipak, treba imati na umu da je UFC najviši mogući nivo u MMA, pa svima mogu da se dese porazi kada ulaze u oktagon protiv najboljih boraca sveta. Pogledajte kako izgleda Ivana:

Meč između Ivane i Luane odlučen je nakon tri runde veoma zanimljive borbe, ali jednoglasnom odlukom sudija. Svi su smatrali da je devojka iz Brazila bila dominantnija u ovom meču, iako Ivana Širić Petrović može da bude zadovoljna kako je odradila debitantski meč u društvu najboljih. Nema sumnje da vreme radi za nju, a da će joj u "promociji" pomoći i lepo lice o kojem je već govorila.

"Svesna sam lepote, možda je i to deo razloga što su me pozvali u UFC, lakše je lepim devojkama da uđu tamo. Ne bih volela da me po tome pamte. Više bih volela da me znaju po veštinama. Ne smeta mi, znam kako izgledam, ali više bih volela da me pamte po onom što radim", rekla je Ivana.

Debitantski nastup u oktagonu organizacije UFC stigao je samo nekoliko nedelja nakon što je Ivana potpisala ugovor. Ona se krajem aprila dogovorila oko svih detalja saradnje, a pored meča koji je izgubila zagaranatovano joj je da će se boriti još tri puta. U tim okršajima pokušaće da se izbori za produžetak saradnje.

Tagovi