ETO TI SAD!

CIRKUS U FORMULI 1! Pet sati posle trke direkcija kaznila OSMORICU VOZAČA - promenjen poredak

Autor Milutin Vujičić

Deseta krivina u Austriji namučila je danas polovinu vozača Formule 1 i zbog toga su prštale kazne.

Izvor: Profimedia

Čak pet sati nakon što je završena trka za Veliku nagradu Austrije čelnici Formule 1 objavili su kazne za čak osmoricu vozača, posle čega je potpuno promenjen poredak. Tokom čitave trke vozači su se mučili u krivi broj "deset" i često su izlazili van staze, tako da je direkcija trke posle određenih broja prekršaja - pre svih Luisa Hamiltona - počela redom da kažnjava vozače, a nisu se smirili ni kada su svi prošli kroz cilj.

Najveću kaznu dobio je Esteban Okon (Alpina) od čak 30 sekundi, o deset sekundi je dodato na vremena Karlosa Sainca (Ferari), Luisa Hamiltona (Mercedes), Pjera Gaslija (Alpina), Aleksa Albona (Vilijams), Logana Sardženta (Vilijams), Nika de Vrisa (Alfa Tauri) i Jukija Cunode (Alfa Tauri).

Šta to znači za generalni poredak za Veliku nagradu Austrije? Imena na podijumu se nisu menjala - redom Ferstapen, Lekler, Perez - međutim, posle toga dolazi do pomeranja. Posle ovih kazni Lando Noris se popeo na četvrto, Fernando Alonso na peto mesto, dok je Sainc pao na šesto. Džordž Rasel je napredovao ispred klupskog kolege Hamiltona, a u bodovima su ostali još Lens Strol i Pjer Gasli, samo su zamenili mesta.

Što se tiče generalnog poretka na tabeli, tu se nije mnogo promenilo: Maks Ferstapen 229, Serhio Perez 148, Fernando Alonso 131, Luis Hamilton 106, Karlos Sainc 82, Šarl Lekler 72, Džordž Rasel 72...

BONUS VIDEO:

Tagovi