Ostali sportovi

KATASTROFA ZA SRBIJU - OSTALI SMO BEZ DESNOG BEKA ZA EVROPSKO PRVENSTVO: Loše vesti iz Nemačke, naš biser mora pod nož!

Autor Nikola Lalović

Jovica Nikolić baš nema sreće otkako je otišao u Nemačku i zaigrao a Veclar.

Izvor: MN Press

Izgleda da je Srbija već sada ostala bez igrača za Evropsko prvenstvo! Rukometaši našeg nacionalnog tima će u januaru igrati na Euru u grupi sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom, a minimalne su šanse da se na tom prvenstvu pojavi Jovica Nikolić!

Desni bek i najveća nada Srbije na toj deficitarnoj poziciji od aprila je bio van terena kada se u dresu nemačkog Veclara povredio na meču Bundeslige, a sada su došle vesti da rehabilitacija ne ide kako treba i da će Nikolić morati na hirurški zahvat. To znači da će van terena biti bar do kraja godine.

Ukoliko se nešto ne promeni i ako se snažni Nikolić ne oporavi mnogo ranije nego što je očekivano Srbija će ostati bez važnog igrača na Euru na kome juri plasman na Olimpijske igre. Nikolića je Toni Đerona vodio na Svetsko prvenstvo gde se povredio, a s obzirom da je i Predrag Vejin imao problema sa povredom ostali smo na krajuu samo sa Milošem Orbovićem na desnom beku. 

Posle odluka prvo Zorana Ilića da nastupa za Mađarsku, pa Aleksandra Cenića da obuče dres Španije, malo je opcija na desnom beku za Đeronu. Tu je kao prinudno rešenje igrao Marko Milosavljević koji je po prirodi levi bek, a Boško Stanisavljević iz Radničkog iz Kragujevca se istakao na Svetskom prvenstvu za juniore. 

Sa druge strane ni naši rivali u grupi nisu dobili dobre vesti, pa je tako Islanda po svoj prilici ostao bez svog najboljeg igrača Gislija Kristijansona. Jedan od najboljih srednjih bekova na planeti operisan je zbog povrede desnog ramena koju je zadobio na F4 Lige šampiona koju je osvojio sa Magdeburgom i sada ga čeka bar šest meseci pauze. 

BONUS VIDEO: