Sudbina...

RUSI ZAROBILI UKRAJINSKOG ŠAMPIONA - BIO JE DEO ZLOGLASNE GRUPE! Saborci mu ginuli, a on se krio u rovu!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji šampion Ukrajine u boksu Andrej Prihodko zarobljen je tokom borbi u okolini Bahmuta.

Izvor: Youtube/Александр ЭмирХан/printscreen

Rat u Ukrajini traje gotovo godinu i po dana, a dešavanja na istoku Evrope na različite načine pogodila su i brojne sportiste. Mnogi od njih uzeli su učešće u borbama, a jedan od takvih je Andrej Prihodko, ukrajinski šampion u boksu. On je kao dobrovoljac ukrajinske vojske borio u mestima oko Bahmuta, a trenutno je ratni zarobljenik ruskih snaga!

Sa bokserom koji je imao i nekoliko nastupa u kik-boksu prethodnih dana manji intervju uradila je agencija "RIA Novosti", a tom prilikom javnost je saznala šta se tačno desilo. Kako je Prihodko objasnio, on je ratni zarobljenik nakon što je jedinica kojoj je pripadao krenula u izvidnicu ruskih položaja kod mesta Časov Jar.

Deo čete poginuo je odmah nakon izlaska iz transportnih vozila, a ostatak je spas pronašao u niskom rastinju koje je kao zaklon poslužilo tokom čitave noći. Sutradan su pokušali da probiju protivničke linije i evakuišu se, što nije uspelo... "Ujutro smo pokušali da se evakuišemo, ali smo naleteli na položaje ruske vojske. Kao rezultat toga počela je bitka. Nisam uspeo da pucam, bio sam ranjen i otkotrljao sam se u rov. Granatirali su nas celu noć. Posle smo pokuđali da se evakuišemo, ali smo se izgubili, a ja sam zarobljen", rekao je Prihodko.

Ukrajinski bokser već je danima u zarobljeništvu, a o ljudima sa kojima je ratovao nema gotovo nikakve informacije. Zna da su trojica vojnika poginuli na mestu na kojem je on zarobljen, ali ne zna da li je iko uspeo da pobegne ruskim vojnicima i stigne do ukrajinskih položaja u okolini Bahmuta.

U međuvremenu se saznalo da je Andrej Prihodko bio deo zloglasne jedinice "Kraken" koja se u toku rata nekoliko puta isticala nacističkim simbolima, a za koju važi da je jedna od najsurovijih na obe strane fronta. Zbog toga se među ruskim vojnicima drugačije gleda na borbe sa članovima ovog diverzantskog bataljona.

BONUS VIDEO: