IN MEMORIAM

PREMINULA LEGENDA SRPSKOG SPORTA: Celu karijeru proveo u Zvezdi, ostavio dubok trag u vaterpolu

Autor Milutin Vujičić

Čuveni srpski vaterpolista i vaterpolo radnik Dragan Solomun je preminuo.

Izvor: MN Press

Istaknuti vaterpolista i vaterpolo radnik Dragan Solomun Sole preminuo je u Beogradu u 73. godini. Dubok trag ostavio je u Crvenoj zvezdi, za koju je igrao čitavu igračku karijeru, a počela je još davne 1969. godine kada je na nagovor svog prijatelja Željka Ptičeka ostavio rukomet i počeo da se bavi ovim sportom koji je bio u povoju.

Jedan je o najboljih strelaca u istoriji kluba, a u vreme kada je Crvena zvezda, sredinom sedamdesetih, postala kvalitetan član jake jugoslovenske lige, bio je njen najbolji igrač, tvorac najvećih klupskih pobeda u to vreme, piše "Waterpolo Serbia". Karijeru je nastavio kao vaterpolo radnik i kao direktor kluba pomogao je u građenju moćne Crvene zvezde sa početka devedesetih kada su dva puta bili prvaci države.

Od 1997. je bio u Vaterpolo savezu Jugoslavije na mestu generalnog sekretara. Bio je prvi saradnik brojnih predsednika saveza, zatim Orlića, selektora Stamenića, Manojlovića i Porobića. Organizovao je velika takmičenja poput Svetskog kupa 2002, Svetske lige 2005, Evropskog prvenstva 2006, Svetske lige u Nišu 2010.

Komemorativna sednica biće održana u utorak 18. jula u prostorijama VSS (Smetanina 2), dok će kremacija i poslednji ispraćaj biti u sredu u 12 časova na Novom groblju u Beogradu.

BONUS VIDEO: