BRAVO!

OVO MOŽE SAMO SRBIJA, OD 0:5 DO POBEDE POSLE DRAME! Crna Gora je srušena, Hrvatska može da BIRA protivnika na SP!

Autor Nemanja Stanojčić

Srbija je pobedila Crnu Goru i prošla u osminu finala Svetskog prvenstva, čeka protivnika - biće to Japan ili Hrvatska.

Izvor: MN Press

Srbija je posle peteraca i velikog preokreta pobedila Crnu Goru i najverovatnije će igrati protiv Japana u osmini finala Svetskog prvenstva! "Delfini" su uspeli da se vrate od 0:5 i da na kraju posle trilera i penal serije - 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2, 4:2). Ovo znači da je obezbeđeno drugo mesto, a od 12 časova igraju Hrvatska i Japan i pobednik tog meča ide na Crnu Goru, poraženi na Srbiju.

Srbija je meč započela užasno, bilo je 5:0 za Crnogorce. Nije srpska ekipa mogla da se sastavi, bila je u velikim problemima. Nikola Jakšić prekinuo je to prvim golom na meču, a onda je sredinom druge deonice bilo 8:4 za rivala. Nije ni to bio znak za kraj. Nova ekipa sa sedmoricom debitanata pokazala je zašto nikada ne odustaje, bez obzira koji rezultat stoji na semaforu!

Tim Uroša Stevanovića nije istakao belu zastavicu, čak naprotiv. Već do poluvremena je smanjio zaostatak na 8:7, da bi na oko minut pre kraja utakmice Srbija stigla i do prvog vođstva na utakmici - 13:12. Bio je i napad za "+2" nije iskorišćen, usledilo je izjednačenje a napad za pobedu nije iskorišćen. "Ima 20 sekunda, nemojte kontra faul da pravite. Gledajte sve, nemojte da gurate glavu u vodu, pokušajte da rešite", rekao je Stevanović na tajm-autu, ali nije bilo gola. Bio je to znak da ćemo gledati peterce, Stevanović je vratio Mitrovića na gol. Tamo su svi srpski igrači bili precizni (Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić), dok je na drugoj strani Radulović pogodio prečku, a Bane Mitrović odbranio je šut Matkovića.

BONUS VIDEO: