Ostali sportovi

OBORIO ČAVIĆEV REKORD, SAD IDE PO SENZACIJU U PARIZU: Srbija ima novog učesnika Olimpijskih igara, Andrej hoće u finale!

Autor Nikola Lalović

Andrej Barna će se naredne godine takmičiti na Olimpijskim igrama u Parizu u trci na 100 metara slobodnim stilom!

Izvor: profimedia/Marcel ter Bals/Orange Pictures

Još jedna sjajna vest iz Fukuoke, Srbija je dobila novog učesnika Olimpijskih igara u Parizu. Olimpijsku normu ispunio je Andrej Barna pošto je trku na 100 metara slobodnim stilom isplivao u vremenu 48,20. 

Tako se plasirao u polufinale Svetskog prvenstva, a Subotičanin će posle sjajnog nastupa u Tokiju sada opet moći da zapliva i u Parizu. U Tokiju je Barna postavio najbolje vreme na 100 metara kada je Srbija u pitanju i srušio je rekord Milorada Čavića, a malo mu je falilo da uđe u finale. Na kraju je bio deveti. 

Za sada je on sedmi srpski sportista koji se plasirao na Olimpijske igre. Imamo dve predstavnice u skoku udalj gde će se takmičiti Milica Gardašević i Ivana Vuleta, ponovo će na OI strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, a u boksu šaljemo Vakida Abasova i Nataliju Šadrinu.

Na Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Fukuoki bismo mogli da više nego dupliramo broj učesnika na Olimpijskim igrama, jer bi vaterpolo tim Srbije ukoliko pobedi Grčku u polufinalu koje je na programu od 10:00 u četvrtak obezbedio plasman u Pariz. 

BONUS VIDEO: