Uživo

SRBIJA U ZORU IZGUBILA BRONZU! Novi "delfini" hrabro do polufinala, a onda su se UGASILI!

Srbija na kraju nažalost nije mogla do senzacije na Svetskom prvenstvu u vaterpolu. Četvrto mesto i veliki zalog za budućnost na kraju!.

Izvor: Profimedia

Srbija nije uspela! Naši vaterpolisti na kraju nisu uspeli da naprave ogromnu senzaciju i da u novom podmlađenom sastavu dođu do medalje na Svetskom prvenstvu u Fukuoki. Sastav Srbije je u meču za treće mesto izgubio od Španije 9:6 (3:3, 2:3, 0:2, 1:1).

Ovaj tim nas je savladao i na samom startu takmičenja u prvom kolu grupne faze, a sada je tim Uroša Stevanovića uspeo da odigra sjajno poluvreme nakon koga je bilo 6:5 za Špance, a onda se naš tim bukvalno ugasio. Od početka treće četvrtine pa do samog kraja nije bilo gola za naš tim. Postigao je Vuk Milojević pogodak tri sekunde pre kraja i tako smanjio na 9:6, ali to nije bilo dovoljno za bronzu. 

Branislav Mitrović je sjajno branio na ovom meču, ali je u napadu samo Strahinja Rašović bio raspoložen. Bljesnuo je na samom početku i samom kraju Vuk Milojević, ali nije to bilo dovoljno da se nadamo većem rezultatu. Ipak, ovaj tim je uspeo da pokaže da Srbija u bazenu ima budućnost i sada sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo kako će se ovi sjajni momci razvijati. 

7:02

KRAJ! Ništa od bronze, ali glavu gore!

Na kraju je naš tim ostao nadomak medalje, ali imamo zašto da se radujemo. Ovi momci su pokazali da imamo budućnost i da je nova zlatna generacija tu, smo ih treba sačekati!

ŠPANIJA - SRBIJA  9:6.

6:59

9:5 - Gotovo je...

Zvao je Uroš Stevanović tajm-aut, ali se ništa nije promenilo. Španija je nastavila da igra duge napade, a naš tim je gubio lopte. Na kraju je tačku na meč stavio Perone za 9:5. 

Izvor: Profimedia

6:53

ČETVRTA ČETVRTINA: Sve je manje vremena...

 Odmah promašujemo sa igračem više, imamo 2/9 u tim situacijama i to zaista ne može tako ako hoćete medalju. Nastavljamo sa promašajima i na pet minuta do kraja smo i dalje na "minus tri". 

6:47

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Vodi Španija 8:5

Uhvaćen je Strahinja Rašović, a Đorđe Vučinić promašuje svoj peti šut. Španci u kontri imaju zicer, ali hvata ovo Bane Mitrović i ostavlja nas u igri!

Kraj treće četvrtine, najgore za naš tim od starta meča. 

Izvor: Profimedia

6:43

8:5 Ogromna greška delfina!

Jako loš šut Jakšića, onda kontra Španaca i lak pogodak. Vode 8:5 Španci i jako, jako teško će se ovde naš tim vratiti u igru... 

6:41

Brani Mitrović!

Veliki Bane Mitrović! Sviran je peterac Španiji, isključen je naš igrač, a Mitrović je odbrani peterac i ostavio nas je u igri! Tajmaut Srbija!

Izvor: MN Press

6:39

DRUGO POLUVREME: Idu Španci na 7:5

Nekoliko neuspešnih pokušaja sa obe strane, a onda je Munariz pogodio i prvi put Španija vodi sa dva gola razlike! 

6:32

POLUVREME!

Idemo na odmor sa golom zaostatka, ali imamo čemu da se nadamo! Da nije sviran peterac u samom finišu bilo bi i nerešeno, a Bane Mitrović na golu i u napadu Strahinja Rašović nas sjajno vode. 

6:30

6:5 sa peterca!

Sjajno se brani Srbija, ali ponovo je naš tim uplivao preblizu golu i uzeta nam je lopta. Sava Ranđelović je isključen, a onda smo izblokirali Špance! Sjajna odbrana Vuka Milojevića! 

U narednom napadu suđen je peterac zbog čega je Uroš Stevanović jako ljut na sudije. Na kraju Granados daje gol. 

Izvor: MN Press

6:26

5:5 Odmah Rašović!

Ne traje dugo ovo vođstvo Strahinja Rašović je opalio iz prve, Lorio nije ni video ovu loptu! Sada je 5:5!

6:25

5:4 Opet taj Granados!

Dug napad Srbije, ali smo prokockali igrača više i svirano je dva metra. Ipak Španci su ishitrenim šutem poklonili loptu našim delfinima. Nikola Jakšić je pogodio prečku, 

Ponovo vodi Španija preko Granadosa za 5:4. 

6:22

4:4 - Kapiten!

Kapiten kapitenskim! Nikola Jakšić je odmah uplivao i izjednačio na 4:4. Hajde momci, da sada povedemo!

Izvor: MN Press

6:21

DRUGA ČETVRTINA: Novi gol Španije! 4:3

Opet prvi napad za Španiju, a Srbija nije uspela da iskoristi igrača više. Ipak Bane Mitrović je uspeo da skine novu loptu. 

Na kraju Španija posle kornera sa dva metra daje gol za 4:3. 

6:15

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 3:3

Filip Janković je isključen, a Srbija je uspela prvi put da se odbrani od igrača više. Vučinić je promašio svoj šut, a onda je i Rašović isključen i opet je Bane Mitrović odbranio! 

Izvor: Slobodan Sandic/© MN press, all rights reserved

6:12

3:3 Tu smo!

Loš šut Srbije prema Loriju, ali i Španci prave faul u napadu. A onda Đorđe Lazić pravi igrača više i Strahinja Rašović daje 24. gol na prvenstvu!

Izvor: MN Press

6:09

3:2 Bomba Španaca!

Kakva bomba Sanauhe! Poslao je loptu 86 kilometara na sat pravo iznad glave Baneta Mitrovia i nije tu bilo odbrane. Nažalost nemamo rešenje za napad Španije. 

6:08

2:2 Tu je Srbija!

Debitant na Svetskom prvenstvu Vuk Milojević je bukvalno ušao u gol Španije! Ovo mu je peti gol na Svetskom prvenstvu, a onda je Drašović izblokirao Granadosa. 

Izvor: MN Press

6:06

2:1 Preokret Španije!

Neprecizna dodavanja naših i izgubljena lopta, a Vučinić je isključen i Španci vode posle gola sa centra - pogodio je Alehandro Bustos. 

6:05

1:1 Granados!

Nema odbrane od Granadosa! Imali smo igrača manje, a Granados se ušunjao pravo do gola sa krila i odmah izjednačio. Mora bolje ta odbrana!

6:04

1:0 . Rašović!

Odmah gol! Strahinja Rašović je uspeo da sa krila postigne pogodak nakon što smo prvi put na meču imali igrača više! Sjajna akcija naših i već u drugom minutu pogodak. 

Izvor: RTS/screenshot

6:02

POČELO JE!

Odmah smo počeli jako, u plivanju za loptu je Španija uzela prvu loptu, ali nisu uspeli da dođu do gola. Uplivali su na dva metra, ali Bane Mitrović je skinuo zicer!

5:33

Kako smo stigli do ovde?

Naš tim je na startu izgubio od Španije 16:14 u grupnoj fazi, zatim smo dobili Južnu Afriku 30:5, a onda i Crnu Goru 17:15 na penale. U osmini finala lagano je savladana domaća selekcija Japana 16:10, a u čettfrinalu u novoj drami Italija 15:14 na peterce. Protiv Grčke u polufinalu se ipak nije moglo.

Izvor: Profimedia

5:28

Za šta se igra?

"Samo" za medalju! Naš tim više ne može da obezbedi plasman na Olimpijske igre kroz ovo Svetsko prvenstvo, ali pročitajte kako još uvek Srbija ima način da ode u Pariz

Izvor: MN Press

5:22

Borba za bronzu!

Od 6:00 izjutra naši vaterpolisti igraju za medaju! Tim Uroša Stevanovića bori se za odličje na Svetskom prvenstvu, a protivnik će biti veliki rival "delfina" Španija. 

Ukratko

  • Španija - Srbija 9:6
  • Na korak od medalje
  • Ovaj tim ima budućnost!
učitaj još +